Štedrák

Palacinkový štedrák

Autor receptu: svedka

60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Vymyslela som si nezvyčajný koláčik, také raňajky na vianočnú nôtu alebo dezert... Schválne neuvádzam presné pomery ingrediencií, lebo každý má svoj obľúbený recept či už na palacinky alebo si ochutí plnky podľa svojej chuti :)
  2. Spravíme si hrubšie palacinky (nemusíme, ak chceme tenučké), ale hlavne do tých spodných pridávam viac múky do cesta. Opražím na masle. A potom plním a prekladám plnkami a je hotovo :)
  3. Mleté orechy s cukrom zalejem vriacim mliekom, aby kaša bola hustá a natriem na palacinky. Mletý mak s cukrom a škoricou - postupujem ako pri orechoch. Potom natriem nahrubo černicovým džemom, preložím a nakoniec natriem navrch tvarohovú plnku s hrozienkami. Tvaroh vymiešam s cukrom, citrónovou kôrou a žĺtkami, jemne zamiešam sneh z bielkov.
  4. Dám zapiecť a mám hotovo. Dobru chuť!