Slané palacinky

Palacinkové batôžky so špenátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Palacinky: Do misy dáme múku, mlieko, soľ, cukor, koriander a roztopené maslo a vypracujeme hladké cesto. Necháme 30 minút odpočinúť, potom pridáme vajcia a zamiešame. Panvicu zľahka vymastíme olejom a z pripraveného cesta upečieme palacinky.
  2. Plnka: Špenát umyjeme, oblanšírujeme vo vriacej vode a nadrobno nasekáme. Šalotku a cesnak očistíme, nasekáme nadrobno a na oleji krátko orestujeme. Pridáme creme fraiche a necháme krátko prevariť, pridáme soľ, korenie a nastrúhaný muškátový orech. Pridáme špenát a necháme prehriať.
  3. Do každej palacinky vložíme porciu špenátu, palacinku zložíme do tvaru batôžka a zviažeme s vopred oblanšírovanými pásokmi póru.
  4. Paradajky: Paradajky krátko oblanšírujeme vo vriacej vode, potom ich zbavíme šupky. Do panvice pridáme cukor, olej, skaramelizujeme, pridáme paradajky, sójovú omáčku, balzamikový ocot a soľ. Podávame k palacinkovým batôžkom.