Palacinková zapekaná torta s čoko-mascarpone krémom (fotorecept)

Autor receptu: vikih

Krém je v podstate z: http://angiebakes.com/2013/06/26/palacinkova-torta-s-coko- mascarpone-kremom/ Môj link : http://vicky-a-jej-knihy.blogspot.sk/2014/05/mnohovrstva-blazenost.html

6
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Do miske nasypte múku. Okrem klasickej bielej som použila čiastočne ražnú. (upozorňujem že hmotnosti sú orientačné!)
  2. Nadrobte droždie (dala som pol kocky pretože ho mám rada). zalejte teplým mliekom a posypte cukrom. Nechajte napučať. Pridajte vajíčka a štipku soli.
  3. Ja som cesto nechala odležať a krásne mi napuchlo čo mi však sťažilo prípravu lievanco-palaciniek. Ide o to že potrebujeme nabrať hrúbku. Skúste ho použiť hneď a malo by vám napuchnúť na panvici.
  4. Ak sa vám s tím nechce zaoberať použite svoj zaručený recept ale už to nebude ono - kvasnice ani hrúbku nenasimulujete.
  5. Na krém zmiešajte téglik mascarpone s pár lyžicami cukru a kakaa. Čokoládu roztopte v mlieku a keď vychladne pridajte ju tiež.
  6. Vyšľahajte.
  7. Samá čokoláda by bola moc takže odporúčam kombinovať. Ja som dala prvú vrstvu džem, potom krém a na koniec banán (menšie upozornenie - prvý deň bol skvelý ale na druhý deň celý zčernel takže možno skúste radšej jahody).
  8. Potrieť celú ju nemusíte - v pôvodnom recepte bolo pol kila mascarpone, ja som použila 200 g a aj to bolo málo takže som natierala. Hotovú tortu dajte do ako inak do rúry - namiesto času radšej sledujte samotnú tortu z ktorej vytečie krém a keď ztmavne už zhruba je. A aby to nemýlilo - hotový obrázok sa nepodobá na tento lebo hneď ako som tortu dokončila, zistila som že mám ešte jednu palacinku! =D takže šla na vrch a potrela som ju džemom aj krémom.