Palacinková zapekaná torta s čoko-mascarpone krémom (fotorecept)
Autor receptu: vikih
Krém je v podstate z: http://angiebakes.com/2013/06/26/palacinkova-torta-s-coko-
mascarpone-kremom/
Môj link : http://vicky-a-jej-knihy.blogspot.sk/2014/05/mnohovrstva-blazenost.html
6 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 230 °C |
Postup
- Do miske nasypte múku. Okrem klasickej bielej som použila čiastočne ražnú. (upozorňujem že hmotnosti sú orientačné!)
- Nadrobte droždie (dala som pol kocky pretože ho mám rada). zalejte teplým mliekom a posypte cukrom. Nechajte napučať. Pridajte vajíčka a štipku soli.
- Ja som cesto nechala odležať a krásne mi napuchlo čo mi však sťažilo prípravu lievanco-palaciniek. Ide o to že potrebujeme nabrať hrúbku. Skúste ho použiť hneď a malo by vám napuchnúť na panvici.
- Ak sa vám s tím nechce zaoberať použite svoj zaručený recept ale už to nebude ono - kvasnice ani hrúbku nenasimulujete.
- Na krém zmiešajte téglik mascarpone s pár lyžicami cukru a kakaa. Čokoládu roztopte v mlieku a keď vychladne pridajte ju tiež.
- Vyšľahajte.
- Samá čokoláda by bola moc takže odporúčam kombinovať. Ja som dala prvú vrstvu džem, potom krém a na koniec banán (menšie upozornenie - prvý deň bol skvelý ale na druhý deň celý zčernel takže možno skúste radšej jahody).
- Potrieť celú ju nemusíte - v pôvodnom recepte bolo pol kila mascarpone, ja som použila 200 g a aj to bolo málo takže som natierala. Hotovú tortu dajte do ako inak do rúry - namiesto času radšej sledujte samotnú tortu z ktorej vytečie krém a keď ztmavne už zhruba je. A aby to nemýlilo - hotový obrázok sa nepodobá na tento lebo hneď ako som tortu dokončila, zistila som že mám ešte jednu palacinku! =D takže šla na vrch a potrela som ju džemom aj krémom.