Palacinková torta

Autor receptu: kucharronald

Tento recept som robil z vlastnej fantázie :) a dobre sa aj podaril :)

15
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Príprava tvarohu, kakaa a čokolády (polevy): Pripravíme tvaroh. Do tvarohu pridáme hrozienka (podľa chuti), smotanu a cukor ( buď vanilkový alebo kryštálový). Všetko dobre zmiešame. Potom pripravíme kakao, do ktorého dáme len cukor (avšak, keď použijeme napr. Granko, alebo osladené kakaá nemusíme). Čokoláda (poleva): Nad parou roztopíme margarin (heru) a čokoládu.
  2. Palacinkové cesto: (je síce z varechy, ale je toto najlepšie! Odvtedy, ako som ho našiel, používam len tento!) Suroviny: 2 vajcia, 100g hladkej múky, 250 ml mlieka, 2 PL oleja, soľ/1/2 van cukru. Postup: Múku zmiešame s mliekom, olejom, soľou/ vanilkovým cukrom a pridáme vajcia. Dobre vymiešame. Necháme postáť cca 15 minút. Z cesta potom upečieme na malom množstve oleja rovnako veľké palacinky. Avšak recept môžte použiť aj iný. Svoj alebo aj z mojich receptov.
  3. Príprava torty: Zoberieme 1 palacinku, na ktorú natrieme napr. džem marhuľový. Na džem dáme palacinku a zas natrieme buď kakaom, džemom alebo tvarohom. Takto pokračujeme až do konca. Poslednú palacinku nenatrieme ničím. Potom spravíme čokoládu (polevu), ktorú potom nalejeme na tortu. Tortu necháme v chlade cca 1 hodinu. Podávame s ovocím a šlahačkou :) Dobrú chuť!