Palacinková torta
Autor receptu: kucharronald
Tento recept som robil z vlastnej fantázie :) a dobre sa aj podaril :)
15 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Príprava tvarohu, kakaa a čokolády (polevy):
Pripravíme tvaroh. Do tvarohu pridáme hrozienka (podľa chuti), smotanu a cukor ( buď vanilkový alebo kryštálový). Všetko dobre zmiešame.
Potom pripravíme kakao, do ktorého dáme len cukor (avšak, keď použijeme napr. Granko, alebo osladené kakaá nemusíme).
Čokoláda (poleva): Nad parou roztopíme margarin (heru) a čokoládu.
- Palacinkové cesto: (je síce z varechy, ale je toto najlepšie! Odvtedy, ako som ho našiel, používam len tento!)
Suroviny: 2 vajcia, 100g hladkej múky, 250 ml mlieka, 2 PL oleja, soľ/1/2 van cukru.
Postup: Múku zmiešame s mliekom, olejom, soľou/ vanilkovým cukrom a pridáme vajcia. Dobre vymiešame. Necháme postáť cca 15 minút. Z cesta potom upečieme na malom množstve oleja rovnako veľké palacinky.
Avšak recept môžte použiť aj iný. Svoj alebo aj z mojich receptov.
- Príprava torty:
Zoberieme 1 palacinku, na ktorú natrieme napr. džem marhuľový. Na džem dáme palacinku a zas natrieme buď kakaom, džemom alebo tvarohom. Takto pokračujeme až do konca. Poslednú palacinku nenatrieme ničím. Potom spravíme čokoládu (polevu), ktorú potom nalejeme na tortu. Tortu necháme v chlade cca 1 hodinu. Podávame s ovocím a šlahačkou :)
Dobrú chuť!