Palacinková torta
Palacinková torta

Palacinková torta s citrónovo-pomarančovým krémom

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 17. júna 2019
Palacinková torta s citrónovo-pomarančovým krémom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

Palacinky:
200 g
150 ml
2 ks
30 g
1 bal.
Plnka:
400 ml
100 ml
100 ml
1 PL
1 PL
100 g
100 g
50 g
1 ks
250 g
Poleva:
300 g
150 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie na palacinky (okrem oleja) zmiešame, necháme 10 minút postáť a potom na oleji upečieme hrubšie palacinky z oboch strán.

  2. 2

    Plnka: Do hrnca postavíme vodu, pridáme citrusové šťavy a postrúhané kôry, cukor a privedieme do bodu varu. Pridáme kukuričný škrob a pomaly varíme, až kým zmes nezačne hustnúť. Odstavíme, necháme trochu vychladnúť a primiešame vaječný žĺtok a maslo.

  3. 3

    Na palacinky natierame plnku a navrstvíme do požadovanej výšky, podľa počtu palaciniek.

  4. 4

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, pridáme maslo a smotanu a varíme, kým nevznikne poleva. Vychladíme a nanesieme na tortu. Zdobíme napríklad hoblinami čokolády a čerstvým pomarančom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia