Pak choi

Pak choi na jednoduchý spôsob (fotorecept)

Autor receptu: janger

Výborná a zdravá zelenina.* Obsahuje veľa vitamínov, napr. C, A , B11. Ďalej železo, vápnik... Dá sa pripraviť na veľa spôsobov, dusiť, variť, piecť, vo woku. Tiež koreniny sa dajú meniť. Takže všestranná zeleninka. Pridávam len taký úplne jednoduchý recept, za par minút hotový. Niekedy vyskúšajte.

4-5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv pripravime pak choi. Pre tych, co nepoznaju a este nepripravovali, vyzera takto.
  2. Rozoberieme na listy a kazdy umyjeme. Nechame odtiect. Odrezeme biele, hrube stopky. Tie budeme tepelne upravovat trosku dlhsie.
  3. Stopky pokrajame asi na centimetrove kusky. Listy tiez pokrajame. Budeme potrebovat aj par strucikov cesnaku, tiez pokrajame. Ja som dala 6 strucikov. A este musime pokrajat kusok stiplavej papricky. Ja nemam rada prilis stiplave, dala som len kusok. Ale to podla chuti.
  4. Na panvici rozpalime olej a prisypeme horcicne semienka a trosku ich poprazime.
  5. Pridame pokrajane biele stopky, cesnak, papricku. Par minut poprazime, take 2-3 minuty budu stacit. My mame radi chrumkave. Kto ma rad maksie, necha chvilku dlhsie.
  6. Pridame pokrajane listy. Potom uz bude stacit len chvilka. Pripadne pridame trosku soli. Hotovo.
  7. Dobry je aj so zazvorom. Tiez pridavam niekedy sojovu omacku. Ale cesnak vzdy.
  8. Dnes sme mali ako prilohu ku kuracine a zemiakom.