Pak choi na jednoduchý spôsob fotorecept

janger - fotkajanger, 14. augusta 2022
Pak choi na jednoduchý spôsob (fotorecept)
Foto: janger

Výborná a zdravá zelenina. Obsahuje veľa vitamínov, napr. C, A , B11. Ďalej železo, vápnik... Dá sa pripraviť na veľa spôsobov, dusiť, variť, piecť, Zobraziť celý popisVýborná a zdravá zelenina. Obsahuje veľa vitamínov, napr. C, A , B11. Ďalej železo, vápnik... Dá sa pripraviť na veľa spôsobov, dusiť, variť, piecť, vo woku. Tiež koreniny sa dajú meniť. Takže všestranná zeleninka. Pridávam len taký úplne jednoduchý recept, za par minút hotový. Niekedy vyskúšajte.

4-5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
6 strúčikov
1 ČL
1,5 PL




Postup

  1. 1

    Najprv pripravime pak choi. Pre tych, co nepoznaju a este nepripravovali, vyzera takto.

    Pak choi na jednoduchý spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozoberieme na listy a kazdy umyjeme. Nechame odtiect. Odrezeme biele, hrube stopky. Tie budeme tepelne upravovat trosku dlhsie.

    Pak choi na jednoduchý spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stopky pokrajame asi na centimetrove kusky. Listy tiez pokrajame. Budeme potrebovat aj par strucikov cesnaku, tiez pokrajame. Ja som dala 6 strucikov. A este musime pokrajat kusok stiplavej papricky. Ja nemam rada prilis stiplave, dala som len kusok. Ale to podla chuti.

  4. 4

    Na panvici rozpalime olej a prisypeme horcicne semienka a trosku ich poprazime.

  5. 5

    Pridame pokrajane biele stopky, cesnak, papricku. Par minut poprazime, take 2-3 minuty budu stacit. My mame radi chrumkave. Kto ma rad maksie, necha chvilku dlhsie.

  6. 6

    Pridame pokrajane listy. Potom uz bude stacit len chvilka. Pripadne pridame trosku soli. Hotovo.

  7. 7

    Dobry je aj so zazvorom. Tiez pridavam niekedy sojovu omacku. Ale cesnak vzdy.

  8. 8

    Dnes sme mali ako prilohu ku kuracine a zemiakom.

    Pak choi na jednoduchý spôsob (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, vyzkouším podle tebe, milá @janger. Už nějakou dobu se odhodlávám pak choi koupit. Díky za přiblížení, nakopnutí!
janger
@haji (14.8.2022 11:42), dakujem :-). Ak niekedy vyskusas, budem rada. A hlavne, ak by chutilo.
1x haji
kucharka
Dobrota, pák choi máme radi.
Aj keď ten tvoj mi na fotke pripadá skôr ako mangold … to bude asi nejaký bratranec :-))
Jednoduchá príprava a chutné jedlo je hneď na stole.
2x haji a janger
janger
@kucharka (29.8.2022 22:42), ahoj, dakujem za komentik.
Je to pakchoi (u nas paksoi). Je tiez viacero druhov, mame aj shanghai paksoi, babypaksoi...
Mangold nebyva casto dostat v normalnych supermarketoch, vacsinou v debnickovych odberoch. A myslim na velkych trhoviskach.
Pozdravujem.


1x haji