Paella Valencia

steak - bez fotkysteak, 3. apríla 2013
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
1 ks
1 ks
1 ks
100 g
2 strúčiky
300 g
1 konzerva
800 ml




Postup

  1. 1

    Papriky nakrájame na väčšie kocky, cibuľu nadrobno a cesnak na plátky. Na panvici (wok) orestujeme na olivovom oleji krevety a papriku. Po orestovaní všetko vylejeme do inej nádoby. Tpto zmes budeme potrebovať na konci.

  2. 2

    Do panvice pridáme ešte trocha oleja a vhodíme kuracie stehná nakrájané na kocky. Osolíme ich okoreníme, pridáme cesnak, cibuľu a dobre spolu dozlatova restujeme. Pridáme prepláchnutú ryžu, paradajky, premiešame a zalejeme bujónom. Privedieme k varu, osolíme a okoreníme. Priebežne miešame a varíme cca 10 minút.

  3. 3

    Do zmesi ryže vložíme krevety s paprikami, kroášok a slávky. Všetko zamiešame a rpikryjeme pokrievkou alebo alobalom. Ešte 10 minút na slabom ohni dusíme.

Diskusia k receptu

angast
paella je super jedlo. Ja som ju robieval pre partiu na starej sat. parabole. Surovín som mal podstatne viac. Dával som tam aj
biele víno a mušle. Výborná pochúťka.
evanaaa
Och, vy dvaja tam.....keby som sa na vás nemusela smiať, aj vám vynadám-:)))za tie poznámky vás nechávam po škole.
@steak , nič si z toho nerob, koreniť sa recepty musia-:) A tú tvoju paelu by som rada ochutnala, akú to má (všeho)chuť. Videla som ju variť, dokonca do nej pridali aj zajačie stehná.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia