Paella s kuracím mäsom
Paella s kuracím mäsom

Paella s kuracím mäsom

podravka - fotkapodravka, 10. augusta 2017. Komerčný recept.
Paella s kuracím mäsom
Foto: podravka

Paella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských plodov, zeleniny a olivového oleja. Do našej paelly sme Zobraziť celý popisPaella je určite jedno z najznámejších jedál španielskej kuchyne. Zväčša sa pripravuje z ryže, morských plodov, zeleniny a olivového oleja. Do našej paelly sme primiešali aj kuracie mäsko a ochutili ju tou správnou koreniacou zmesou. Je veľmi jednoduchá na prípravu a jej chuť je delikátna.

4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
1 l
1 PL
300 g mrazené
400 g (bez kostí)
1 ks
1 šálka mrazený
1 ks
2 strúčiky
5 PL




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso nakrájame a posypeme ochucovadlom príchuť kurča.

  2. 2

    Zohrejeme olivový olej, na ňom opečieme cibuľu a pridáme kuracie mäso. Za občasného miešania dusíme, podľa potreby podlievame vodou.

  3. 3

    Rúru na pečenie zohrejeme na 170 °C. Do panvice nalejeme vodu, po jej zovretí pridáme ryžu, šafran, nakrájanú papriku, pretlačený cesnak a morské plody. Privedieme do varu, podľa potreby osolíme. Varíme na nízkom príkone tepla, často miešame, až kým zmes zhustne a začne sa lepiť na dno nádoby.

  4. 4

    Panvicu prikryjeme a vložíme do rúry. 20 minút dusíme prikryté, počas tejto doby štyrikrát premiešame pomocou vidličky. V poslednej fáze pridáme hrášok.

  5. 5

    Podávame so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

ckatka
Boli ste niekedy v Španielsku? Pripravoval vám niekedy paellu španiel?
Toto je obyčajne slovenské rizoto...ani šafran vám nepomôže.
Do paelly nejde cibuľa ani hrášok...A robí sa bud morská (krevety, slávky,kalamare ...), tam ide aj paprika, alebo kurca+zajac, tam ide fazuľa a zelené fazuľove lusky.
My varíme podľa starej španielskej kuchárky tak 2x do mesiaca a je to nebicko v papuli...toto nie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia