Paella

pavoltoogood - fotkapavoltoogood, 11. mája 2019
Paella
Foto: Pavoltoogood

Vynikajúca paella pripravená na uhlí.

10
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

150 ml
1 kg
1 kg
1 kg
500 g
1 kg
500 g
4 ks
2 ks
1 bal.
1 kg
2 ks
3 strúčiky
1 bal.
200 g
200 g
3 l
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Olivový olej s cesnakom dať do panvice a trochu osmažiť. Pridať všetko mäso okrem kreviet. Posypať korením a šafranom. Restovať mäso dozlatista, približne 30 minút. Pridať rozmarín.

    Paella  - obrázok 1
  2. 2

    Pridať všetku zeleninu a na vysokej teplote orestovať.

    Paella  - obrázok 2
  3. 3

    Pridat ryžu arborio a orestovať. Následne zaliať slepačím vývarom.

    Paella  - obrázok 3
  4. 4

    Dusiť, kým sa odparí voda a nechať veľmi málinko pripiecť. Pred dokončením pridať navrch krevety, rozkrájanú limetku a zakryť alobalom. Následne nechať na silnom plameni dusiť 3 minúty.

    Paella  - obrázok 4

Diskusia k receptu

radox1
super,paella je ako u nas gulas,co rodina,to iny recept.ja by so tam krevety nedal,ale chvalim.bud je rybacia alebo mäsova.
radox1
super,paella je ako u nas gulas,co rodina,to iny recept.ja by so tam krevety nedal,ale chvalim.bud je rybacia alebo mäsova.
dormella
@Radox1 (11.5.2019 20:26)

Ve Valencii ji delaji michanou, je vynikajici, je tam more i pevnina, jak se rika v kulinarskem nazvoslovi.
Urcite nedavaji pospolu vsechny druhy masa vyjmenovane autorem, alespon ja si takto nepamatuji. S kachnim masem jsem urcite nikdy nejedla.
Ale jak se rika, zmena je zivot.....
V kazdem pripade Ihnacak by se mel priucit, ta jeho je absolutni ptakovina!
kucharka
@Dormella , mne sa zda, ze typicka paella valenciana nieje ze je mixta ako ryby a maso... je to skor kura, kralik, paradajky, zelene lusky, articoky...
Valencia ako kraj je znamy farmarcenim, preto aj ich paella obsahuje “farmarske” produkty.

kucharka
@Radox , neboj sa toho.. ked je to dobre urobene, je to pochutka. Pred tyzdnom som jedla arroz/paella z ciernej ryze, s klobaskou a kalamarom. Vsetci sme sa zalizovali....
farbuska
Vyzerá úžasne a určite tak aj chutila. Všetky spomienky na skvelé paelly, čo som kedy jedla, sa mi vrátili. Pôjde sa na túto - čoskoro! Vďaka za tento recept.
evelynba
Nádhera, vynikajúci recept, krásne nafotené, všetky slinky sa zbiehajú a je úplne jedno, či sa nazýva Valenciana alebo nejako inak, musela byť výborná. (U mňa by ale bola bez kreviet, morské plody nejem.) @Pavoltoogood , vitaj na Vareche, zdá sa, že budeš prínosom :-)) , takže sa tešíme na ďalšie dobré recepty. :-))
aanna
Aanna

som casto v Spanielsku, milovnícka paelly ale taký recept som este od domácich nedostala. Kacacina uz vobec nie. Len ryba, morské plody, kuracie alebo králicie mäso. No naozaj prehnané. Mozno nám posles i lepsí recept, prajem Ti to.
kecupicek
Naaranžované je to perfektne. Ale sa mi zdá, že je tam veľa druhov mäsa a ich vône sa navzájom potláčajú.Pripadá mi to ako veľké upratovanie v chladničke. Niektoré jedlá sú geniálne svojou jednoduchosťou aj pre nich príznačnou chuťou.
leaela
@Afataga (12.5.2019 11:12)

Aaaaale nebud fajnova..... :-),kralik ma okruhle rebra,macka ploche....ci naopak???nikdy nevies.... ;-))))
frezia
Vyzera velmi pekne,ale miesana mi nechuti. Mam radsej ryby a morske plody, alebo mäsovu s roznymi mäsovymi produktami. Pri miesanej je to zmes chuti, ktore spolu ani nepasuju a prebijaju sa.
45678
@Pavoltoogood (15.5.2019 20:17)

Veľmi pekne odprezentovaný recept, dodržaný postup a super fotka,ktorá zachytila tie správne farby tohto úžasného jedla. Lepšie by to nepripravil ani profi kuchár:-) Tak ako vyššie napísali,čo rodina,to iné chute,ale ja by som do Tvojej ku stolu rada prisadla:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia