PA-VA-NA-ME v horčicovej omáčke a na miski karfiolový šalát s fazuľou ...

Autor receptu: pacun110

V sobotu boli naši malí hokejisti v Selciach na guľáši – pri príležitosti ukončenia hokejovej sezóny (z 28 zápasov počas sezóny 16 vyhrali, 11 prehrali a 1 remizovali), takže v nedeľu som sa,len tak doma váľal a sa nevarilo,ale všetko si nahrádzam a naprávam v utorok a varím teraz,v utorok!!! Tak ma,minule napadlo,že prečo by príloha k mäsu nemohla byť iné mäso,napríklad!!!Čo tam po ryži,krumpľoch,či cestovinách!!!Mäso k mäsu – to je vec!!!!Udusím si kus mäsa a k tomu krokety z mäsa a vznikne diabolská kombinácia dvoch mäsových variácií na rôzne mäsá!!!Pridám netradičný, ale výborne chutiaci šalát – a poviem vám......nič vám nepoviem!!! Radšej uvarím...

Postup

  1. ..tu mám mleté bravčové mäso,na kocky nakrájanú dajakú fajnú,nie veľmi múčnatú šunku (neviem,či sa to tu môže,ale Krásno mi z tohto pohľadu veľmi vyhovuje – takmer všetky ich produkty sú bez múky a to sa mi páči!!!A chuťovo sú výbornééé...),pekný kúštik pliecka – taký skoro ako “orech”,cesnak,vajco,tymián nazbieraný na Ortútoch nad Malachovom a v hrnci sa mi už praží(nedusí,ale praží!) posolená cibuľa...
  2. a takto tá cibuľa vyzerá – trochu dohneda a keď je už-už hotová,tak tam na minútku pridám rozdrvený cesnak,ale keď začne voňať,Tak to odstavím,aby nezhorkol..A ešte trochu tymiánu tam dám!
  3. to pliecko som si nakrájal ako na rezne,okraje ponakrajoval a osolil a okorenil.K mletému mäsu som pridal,nakrájanú šunku,1 vajce,opraženú a vychladnutú cibuľu s cesnakom a tymiánom,soľ a korenie.Poriadne premiešal,okoštoval,dochutil,opäť premiešal a okoštoval a nechal chvíľu postáť,nech sa chute spoja v krásny celok.
  4. plátky mäsa som stredne prudko opražil na oleji(skôr viac prudko ako stredne) a z masy mäsa som si robil také akože kroketky a tie som zase pomaly na oleji skoro dusil.Ale nie celkom že dusil,ale najprv zľahka opražil a potom stredne mierne dusil do chrumkavého ružova.A v malej rajničke si varím rozobratý karfiol ktorý som posolil a ozaj mierne pooctil.Neodporúčam dávať viac octu,lebo potom ,zasran jeden ,nechce zmäknúť .
  5. keď sú plátky mäsa opražené,tak si ich vyberiem a odložím do tepla,pod dajakú pokrievku a vo fajnom výpeku opražím nadrobno pokrájanú cibuľu a potom pridám 2-3 polievkové lyžice hladkej múky...kroketky sa dopekajú a karfiol dochádza pod pokrievkou.Tam v teple mu dochádza ,že je načase ,aby už konečne zmäkol!!!
  6. do zápražky pridám ten taký malý paradajkový pretlak...
  7. ...trošku popražím,zalejem studenou vodou,vložím späť mäso a dusím do v ústach sa rozlúšťajúceho mäkka.
  8. uvarený karfiol scedím a nechám na balkóne vychladnúť.
  9. šalát s karfiolu si urobím tak,že ku karfiolu pridám 2 ,na mesiačiky pokrájané červené cibule,jednu plechovku červenej strerilizovanej fazule v slanom néleve,ale bez bez nálevu,trochu olivového oleja,jablčný ocot podľa chuti,soľ,korenie a citrónovú šťavu.Dôkladne ale jemne premiešam a odložím do chladničky...
  10. horčice zalejem studenou vodou,premiešam a vlejem do skoro uduseného mäsa!Nechám prejsť varom a hotovo.
  11. Plátky uduseného mäsa poukladám na tanier,pridám niekoľko mäsových krokiet,prelejem horúcou omáčkou a podávam s vychladnutým šalátom a úsmevon na tvári..nech vám všetkým chutí...
  12. a aby ste si nemysleli,že k vareniu pristupujem laxne a šlendriánsky,tak tu je dôkaz o tom,ako som najprv na tomto recepte,pracoval teoreticky a až po zrelých úvahách som pristúpil k sporáku a svoje teoretické úvahy som pretavil do ,myslím ,vcelku zaujímavého a rozkošného jedla.A tu aj zistíte,že prečo PA-VA-NA-ME...punktum!