Ozajstná domáca klobása

redakcia - fotkaredakcia, 1. decembra 2009
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 kg
2 PL
1 KL
3 PL
5 strúčikov
1 PL
1/2 PL
1,5 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Mäso zomelieme na väčšie kusy, pridáme koreniny, soľ a 200 ml vody.

  2. 2

    Dobre premiešame, dochutíme a necháme hodinu odpočívať.

  3. 3

    Potom plníme do čriev, ktoré na koncoch zaviažeme. Klobásy môžeme upiecť alebo vyúdiť.

Diskusia k receptu

Vymazať
modrykamen
Práve naopak, recept sa mi pozdáva ako ideálny pre mestkých kuchárov, ktorý sa nevedia vzdať klobás a nenatrafili na nejakého domáckeho výrobcu. Na upečenie keď si chceme pochutnať, alebo pohostiť pri oslavách je recept vhodný. Ak môžem doplniť, do klobás na pečenie pasuje 1čl sušeného ďumbieru.