Ovsené sušienky
Ovsené sušienky

Ovseno-pohánkové keksíky s banánovou polevou

siuuu - fotkasiuuu, 2. marca 2021
Ovseno-pohánkové keksíky s banánovou polevou
Foto: siuuu

Pôvodne to mali byť úplne iné keksíky podľa časopisu. Ale keďže som zistila, že arašidové maslo, ktoré malo ísť do keksíkov je vlastne Zobraziť celý popisPôvodne to mali byť úplne iné keksíky podľa časopisu. Ale keďže som zistila, že arašidové maslo, ktoré malo ísť do keksíkov je vlastne Lotus nátierka (farba aj balenie veľmi podobné), musela som improvizovať - niečo pridať, niečo ubrať a nakoniec vznikli tieto hokus-pokus chutné zdravšie keksíky, ktoré chutili aj môjmu chlapovi, ktorý inak zdravšie maškrty nemusí.

16
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

70 g
70 g
130 g hustý neochutený
1 ks menší
1 bal.
1 PL (alebo med)
1 ks malé
1 PL (alebo karob)
1 PL (alebo arašidové maslo)
1 hrsť (posekané)
1 ČL (prášok)
podľa potreby (klasické alebo rastlinné)
Na polevu:
2 ks menší
1 PL (alebo karob)
1-2 ČL (alebo med)
Na dekoráciu:




Postup

  1. 1

    V podstate iba všetko zmiešame do veľmi nevzhľadnej zmesi - ja som najskôr zmiešala suché suroviny (ovsené vločky som rozmixovala na jemno), pridala som popučený banán, jogurt, oriešky a toľko mlieka aby vznikla hustejšia hmota.

  2. 2

    Z hmoty som namočenými rukami (cesto dosť lepí) robila guľky zhruba veľkosti vlašského orecha, ktoré som uložila na plech vyložený papierom na pečenie a na plechu som ich sploštila na placičky. Pečieme v rúre zohriatej na 180 °C cca 15 minút.

  3. 3

    Na polevu popučíme banán, pridáme kakao alebo karob a trocha sirupu - aby sme dosiahli takú poloriedku krémovú konzistenciu. Na keksíky lyžičkou rozdelíme polevu a dozdobíme podľa chuti - ja som použila zmes posekaných orechov (kešu, para, pistácie) a lyofilizované ovocie.

  4. 4

    Sú jedlé aj bez polevy - ale nie je to ono, takže odporúčam polevu nevynechávať.

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, suroviny, nenáročný postup, kouzelné foto. Mně by chutnalo, som keksíková.
1x siuuu
marianne
Pekne načančané a s pohánkou, takéto niečo hľadám. Pohánkové. Lebo tie drobné žilky po nohách asi tú pohánku budú potrebovať. To lyof...niečo neviem ani vysloviť, ale mohlo by byť aj sušené alebo čerstvé ovocie.
2x siuuu a haji
siuuu
@marianne (3.3.2021 07:02)

lyofilizované ovocie - je mrazom sušené (pri veľmi nízkych teplotách) ovocie
1x haji
sobon
vydarene, krasne nazdobene, aj ked premyslam ze preco ja tak pekne neviem zdobit, ale asi preto ze nemam ani take suroviny a ani prestieranie... pistacie, kvietky rozne ovocie susene mrazom je dost draha zabavka... ale urcite to nemyslim v zlom, mas najkrajsie zdobene kolaciky na vareche,super.. rada citam tvoje recepty😀
1x siuuu
siuuu
@sobon (4.3.2021 17:42)

Ďakujem ... ja tiež neviem zdobiť, ale mám rada farebné jedlo aj koláčiky, tak to väčšinou celkom pekne potom vyzerá ... 40 g balíček natur pistácií mi vydrží aj pol roka, používam iba po troške na zdobenie - sušené ovocie sa mi podarilo kúpiť v malom balení za dobrú cenu, ale napríklad dnes ráno som použila na zvyšné keksíky rozmrvené mrazené maliny, a vyzeralo to rovnako dobre aj to super chutilo ... kvety nechtíka, ruže a fialky si suším sama z domácej úrody ... väčšinou používam čo dom dal, ale tak 1-2x do roka si pár drobností kúpim ;-)
1x sobon




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia