Ovsený nápoj
Ovsený nápoj

Ovsené mlieko z vločiek fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 16. apríla 2017
Ovsené mlieko z vločiek (fotorecept)
Foto: mitzy

Rastlinné mlieko nielen pre vegánov, super do kávy, na pečenie, alebo len tak - na pitie pre kus zdravia.

Suroviny

150 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Vločky namočíme na 5 hodín do vody v miske. Potom ich prelejeme do sklenenej nádoby, kde ich zmixujeme ponorným mixérom. Dolejeme pol litra vody a znovu premixujeme.

    Ovsené mlieko z vločiek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mlieko necháme stiecť za pomoci bavlnenej látky. Skvelé sú detské plienky alebo látkové vreckovky.

    Ovsené mlieko z vločiek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mlieko po stečení prelejeme do sklenenej nádoby s uzáverom a skladujeme v chladničke. Z tejto dávky vyjde 750 ml mlieka. Je krásne biele.

    Ovsené mlieko z vločiek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vločkovú drť využijeme na kašu alebo do pečenia.

    Ovsené mlieko z vločiek (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
@Mitzy , aby som rozumela, vločky máčam v pol litra vody a potom ešte dolejem ďalší polliter? Ako dlho vydrží v chladničke, ak ho hneď nevypijem? A ešte - sklenú fľašu nemám, môže byť aj plastová? Vypytujem sa ako nevedomá, za odpoveď ďakujem.
mitzy
@Evanaaa (16.4.2017 18:05) ale čo si úplne dobré otázky máš. Ja som v miske zaliala vločky tak, aby boli namočené po vrch. Neviem ti to odhadnúť, ide o to, aby boli vločky zaliate po svoj vrch. Pol litra vody doleješ až potom, ako vločky rozmixuješ v ďalšej väčšej nádobe - ja som použila svoj litrový džbán na vodu z hrubého skla. Jasné, že ak nemáš sklenenú fľašu, môžeš použiť plastovú. Sklo je však zdravšie. Ja som si raz kúpila v tescu paradajkovú omáčku vo fľaši v ktorej je mlieko preliate (na foto). V chlade by malo vydržať tri dni i viac. Tá drť sa dá využiť aj ako maska na tvár alebo na vlasy ;) takže sa to oplatí. Daj potom echo až urobíš ;)
haji
Bezva receptík pro milovníky ovesného mléka. Domain je záruka kvality, včetně finančního efektu. Jsi šikulka! Moje maminka mně a později i bráchovi, dělávala zprvu ovesné mlíčko, později hustější až kašičku. Vločky před zpracováním nasucho opekla. Též byl receptík, že se upekly ovesné sušenky, které se pomlely a používaly jako základ pitíčka, později kaše. Já byla odkojená na kozím mlíčku a další level bylo mlíčko a kašička ovesná. I před více než 55 léty už byla dítka s nesnášenlivostí kravského mléka /těžké zpracování kaseinu/. Chválabohu jsem z toho vyrostla.
popoluska340
Idem si namocit vlocky,a poobede z mlieka skusim spravit manzelovi puding,ci zisti nejaky rozdiel.Bude dobre mlieko do mojej ovsennej kase na ranajky.
1x mitzy
siisa
Tak toto mlieko si určite vyrobím milá @Mitzy , normálne si ma presvedčila. Budem ho používať hlavne pri varení na zahustenie. Ďakujem za super recept ;)
1x mitzy
mitzy
jej :) teším sa, že sa recept ujal @Siisa @Popoluska340 @Stanci11 ;) @Haji tvoja maminka vedela, čo dobré ti dať, mojej malej tiež chutí trošku osladené :) ráno som si namočila znovu vločky, @Evanaaa tak som si to odsledovala, koľko ml vody som použila na zaliatie vločiek: bolo to 400 ml.
1x momo50
evanaaa
@Mitzy (17.4.2017 10
Milá @Mitzy , ďakujem aj za predošlú odpoveď na moje dotazy, tak už viem ako to treba urobiť a vyskúšam, vďaka aj za návod.
popoluska340
Dievcata ovsenne mlieko vyrobene,a super.Tesim sa zajtra rano na ovsennu kasu.Namiesto mlieka,bude ovsenne.A dalsi den bude do smothie.Odporucam vyskusat.


1x momo50
danila
mlieko som spravila, už je v chladničke, bude zajtra do smoothie , precedila som vločky cez starú čistú silonkovú podkolienku, vločky použijem do koláčika :-)
bubaya
Akurát si trafila, milá Mitzy. Baby prišli od lekára že nesmú kravské mlieko, kozie im nechutí a od ovčieho békajú. Tak od ovseného im hádam nič nebude. :DDDDDDD




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia