Ovsené keksy
Autor receptu: uzaska
Najlepšie! A dajú sa robiť na milión500 spôsobov z rôznych prebytkov a kúskov.
6 porcií |
5 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Väčší zrelý banán roztlačíme na kašu, jablko postrúhame, orechy a čokoládu nasekáme, rovnako aj sušené ovocie, ak máme nejaké väčšie.
- Všetko zamiešame, pridáme semienka (sem som dala kupovanú zmes + lyžicu chia). Môžeme/nemusíme pridať aj trochu agáve sirupu, záleží na sladkosti banánu, aj keď nič tým isto nepokazíte.
- Na papieri na pečenie vytvarujeme lyžicou keksy, podľa možnosti úhľadnejšie, než som to spravila ja :)
- Pečieme cca polhodinu na 180°. Treba sledovať, dosť záleží na veľkosti a hrúbke keksov. Vďaka jablku nebudú úplne "tvrdé", skôr navrchu chrumkavé a vnútri vláčne.
- Z približne uvedeného množstva mi vyšlo 6 pomerne veľkých a hrubých kusov.
- (Keď tak spätne pozerám na vzhľad aj konzistenciu, sú to skôr musli tyčinky v tvare keksov :D)