Ovsená kaša
Ovsená kaša

Ovsená kaša s ovocím

tatranka - fotkatatranka, 26. júna 2019
Ovsená kaša s ovocím
Foto: tatranka

Myslím, že v týchto horúčavách privítate tento rýchly a chutný recept. Uvarila som k nemu výdatnejšiu polievku a veru Zobraziť celý popisMyslím, že v týchto horúčavách privítate tento rýchly a chutný recept. Uvarila som k nemu výdatnejšiu polievku a veru sme si pochutili.

15 minút
príprava

Suroviny

 (mrazené alebo čerstvé)
1 KL




Postup

  1. 1

    Vlastne ani neuvádzam gramáž, lebo tá závisí od množstva konzumentov. My sme dvaja a tak som použila 1,5 hrnčeka (2 dcl) ovsených vločiek.

  2. 2

    Vločky som namočila do letnej mierne osolenej vody asi na 15-20 minút. Potom som ich precedila cez sito a vložila do hrnca s teplým mliekom. Mlieko som doliala pri varení podľa hustoty kaše. Postupne som nechala bublať. Pozor na prihorenie !!!! Tiež som ju osladila podľa vlastnej chute. Na koniec som rozmiešala trošku studeného mlieka s lyžičkou škrobu a ten som priliala do kaše. Kaša nadobudne ohromnú (šmykľavú) konzistenciu. Nakoniec som do nej vpustila lyžicu masla. Varíte ju tak ako detskú krupičnú kašu.

  3. 3

    Po odstavení som na horúcu kašu uložila po dvoch štvorčekoch stolového masla a prichutila som ovocím. Mala som mrazené, tak to som pred tým rozpustila v rajničke aj s lyžičkou cukru a touto dobrotou som potom kašu prichutila.

Diskusia k receptu

evulka67
Vyzerá to mňam!!! Fotka je úžasná, slinky mi tečú, dala by som si hneď povedať!!!