Ovocná smotanová torta (fotorecept)

Autor receptu: evikulik

Keďže patrím medzi ľudí, ktorí milujú ľahké a svieže dezerty táto torta u mňa a môjho priateľa musí byť pri každej oslave :) Je až smiešne jednoduchá a pri jej robení sa medze nekladú preto sa dá vždy pripraviť na iný spôsob. Keďže sa môj priateľ práve stal inžinierom chcela som mu pripraviť malé prekvapenie a na trhu som našla čerstvé voňavé jahody a tu je výsledok, ktorý chutil famózne. Čerstvý inžinier sa olizoval až za ušami :)

8
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Keďže som chcela tortu obzvláštniť zvolila som si dva druhy piškót a vrstvy som striedala. Na dno tortovej formy som poukladala kakaové piškóty.
  2. Po vyukladaní piškót na dno tortovej formy som pripravila bielu vrstvu. Ktorá pozostávala z jednej smotany a jedného vanilkového cukru (cukor dávame podľa vlastného uváženia kto má rád viac sladké pridá celý kto nie dá menej).
  3. Smotanu s cukrom dobre vymiešame a pridáme túto zmes rovnomerne na tmavé piškóty. Pekne upravíme stierkou nech nám nevzniknú kopčeky :)
  4. Na hotovú bielu vrstvu pridáme biele piškóty a do vzniknutých medzier pridáme nakrájané ovocie podľa vlastného výberu. Ja som nakrájala jednu veľkú jahodu na menšie kúsky.
  5. V druhej miske si pripravíme tmavú zmes. Tá pozostáva z jedného tégliku smotany, trochy kakaá a trstinového cukru. Kakao a cukor pridáme podľa vlastného uváženia tak aby zmes bola sladká a tmavá. Ja osobne mám túto zmes najradšej pretože mi chutí ako kakaový termix z obchodu :)
  6. Kakaovú zmes rovnomerne rozotrieme a poukladáme na ňu tmavé kakaové piškóty.
  7. Použijeme ďalšie ovocie, ja som zvolila kiwi lebo je to kyselkavé ovocie a do tohto receptu používam najradšej kyslejšie ovocie spraví tortu chutnejšou. (pre zmenu môžete použiť taktiež mandarinky z konzervy alebo broskyne)
  8. Na rad príde zas biela vrstva. Tieto kroky opakujeme kým sa nám neminú ingrediencie alebo kým nám vystačí tortová forma. Mne sa do mojej formy vošlo 5 vrstiev. Na vrchu ostala biela vrstva.
  9. Hotovú tortičku dozdobíme ovocím podľa vlastného výberu. Ja som použila kiwi s jahodami. Môžete ju zaliať ešte želatínou aby to krásne držalo spolu, žial moja tortová forma bola už úplne plná tak sa mi tam želé nezmestilo. Hotovú tortu dáme do chladničky najlepšie na jeden celý deň aby poriadne ztuhla a držala pekne pokope. Je ťažké nepustiť sa do nej hneď ale ten výsledok za to určite stojí :)
  10. Po odpočinutí vyzerá tortička takto.
  11. A takto vyzerá rez. Všetkým prajem dobrú chuť :)