Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Na večeru som pripravila tento jednoduchý, ale chutný a osviežujúci šalát, ktorý je výborný pre horúce letné dni.

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pokrájala som umytú vňať jarnej cibuľky na kolieska a pár kúskov vňate som prekrojila po dlžke a použila na ozdobu šalátu.
  2. Papriku som umyla, zbavila jadrovníka so stopkou, semienok a pokrájala som ju na kolieska.
  3. Umytú paradajku som pokrájala na plátky.
  4. Pripravila som si kyslú smotanu a osolila som ju. Niekedy do nej dám podľa chuti ešte prelisovaný cesnak, citronovú šťavu, ev. bylinky ako napr. bazalku alebo tymián či mätu piepornú, mleté čierne korenie a spolu dobre premiešam. Dnes som do nej okrem soli nič nepridávala, nechala som ju len tak na prírodno, aby v šalátiku vynikli prírodné chute.
  5. Do stredu veľkého plochého taniera som dala dve polievkové lyžice osolenej kyslej smotany.
  6. Okolo kyslej smotany som rozložila plátky paradajok, okolo nich som uložila kolieska papriky, ktoré som vyplnila pokrájanou zelenou vňaťou jarnej cibuľky.
  7. K šalátik som priložila čerstvo upečenú pletienku a ...
  8. ...ozdobila som prúžkami cibuľkovej vňate, zeleninu som tiež posolila, kyslú smotanu som jemne posypala mletým čiernym korením, niekedy ešte pokvapkám olejom - a pripravený šalátik som ihned podávala. Príprava je veľmi jednoduchá zvládne ju aj začiatočník.