Ostrokyslá

mbollova - bez fotkymbollova, 30. septembra 2012

Recept som našla na internete od milovníka ázijskej kuchyne. Upravila som ho a vznikla výborná čínska polievka. Postupne som sa dopracoval až k tomuto.

4-6
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 l
3 ks
2 ks
1/2 ks
2 ks
1 hrsť
1 hrsť
3 ks
10 ks
1/2 balenia
2 ks
1/2 lyžičky
5 lyžíc
2 lyžice
1 lyžica
1 ks




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpálime olej a na ňom upražíme na jemno nakrájanú cibuľu. Všetku zeleninu nakrájame na tenučké pásiky. Šampiňóny a shiitake (namočené 1/2 hod vopred) hríby na malé kúsky, tvrdé časti vyrežeme. Zeleninu pridáme k cibuľke a tiež opečieme. Asi po 1 minúte zalejeme vodou a necháme zovrieť.

  2. 2

    Po zovretí vložíme bujóny, kuracie prsia a postupne všetky ingrediencie, ktoré nám ostali. Dochutíme koreninami, sójovou omáčkou , octom, zázvorom korením, papričkami podľa chuti. Ak je mäso uvarené, vyberieme ho von , nakrájame na malé kúsočky a vložíme späť. Vložíme na malé kocky pokrájané tofu.

  3. 3

    Solamyl rozmiešame v studenej vode a postupne zamiešame do polievky, kým nie je dostatočne hustá a povaríme ešte 5 min. Polievku odstavíme a za stáleho miešania prilievame vyšľahané vajce s čiernym korením.

Diskusia k receptu

martamm
U týchto cudzokrajných receptov ma vždy odradsí, že nepoznám niektoré suroviny a ak ich aj zoženiem, v recepte je z každého menšie nmnožstvo, čo so zvyškom?
agora
Judášovo ucho som nevidela v obchode ani sa nepamätám, ale výborné sú v čínskej polievke šitake sušené...
lyrrya
agora judasovo ucho maju v bille.
podobny recept na tuto polievku mam aj ja :) a manzelovi moooc chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia