Ostrokyslá polievka

Ostrokyslá polievka trochu inak

Autor receptu: js9mxd

Trochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je to na pohľad jednoduchá polievka ale v skutočnosti treba zohnať suroviny a mať odvahu skúšať nové recepty. Výsledok bol prekvapujúci.

8-10
porcií
45 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z chladeného kuraťa som odrezal stehná a prsia. Kostru, kožu a krídla dáme variť do studenej vody. Za 1,5 hodiny máme hotový vývar - základ polievky. Nič sa nestane keď použijeme aj koreňovú zeleninu. Medzi tým si namočíme huby do teplej vody minimálne na 30 minút. Nakrájame na slížiky mrkvu, bambusové výhonky, huby, cibuľku a kapiu na malé kocôčky. Feferónku som dal celu povariť a potom som ju nakrájal na malinké kúsočky.
  2. Keď máme uvarený vývar, scedíme ho a začíname finálnu časť varenia. Do vývaru vložíme bujóny, pridáme sušené huby, zázvor, sójovú omáčku, ustricovú omáčku a ryžový ocot. Varíme cca 30 minút. Následne vložíme bambusové výhonky a mrkvu, ďalej varíme. Po 10 minútach pridáme papriku a cibuľku. Medzi tým ju ochutnáme a môžeme pridať podľa chuti jednotlivé omáčky. Nepridávame žiadne iné koreniny.
  3. Ak ju už varíme cca 1 hodinu, pridáme Solamyl rozmiešaný v studenej vode. Solamyl sa musí v polievke stále miešať. Lepšie je použiť iný druh škrobu používaného v čínskej kuchyni.
  4. Kuracie mäso som obral z kostry a potrhal na drobné kúsky. Na záver varenia vložíme mäso do polievky a ešte 5 minút povaríme. Pred podávaním ozdobíme zelenou časťou novej cibuľky, nakrájanej na drobné kúsky. Používajte len originálne suroviny, nie rôzne náhrady, nie je to ono.