Ostro-kyslá polievka so zeleninovými taštičkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z múky, vlažnej vody a soli vymiesime hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme pol hodiny odpočinúť. Cibuľu, mrkvu a bambusové výhonky nakrájame na drobné kocky. Urestujeme na oleji a plnku dochutíme sójovou omáčkou.
  2. Cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na 12 kúskov. Každý kúsok rozvaľkáme natenko. Do stredu každého kúska cesta dáme plnku a v dlani vyformujeme taštičky.
  3. Na polievku nakrájame bielu časť jarnej cibuľky a kuracie prsia na malé kocky. Judášovo ucho necháme v studenej vode napučať. V hrnci osmažíme na oleji cibuľku a kuracie prsia. Podlejeme vriacim vývarom. Pridáme nakrájané Judášovo ucho a varíme desať minút. Do polievky vložíme zeleninové taštičky a na miernom ohni varíme, kým nevyplávajú.
  4. V miske rozmiešame vajíčka a vlejeme do polievky. Škrob zmiešame s trochou vody a polievku zahustíme. Nakoniec pridáme ocot, sójovú omáčku a čili. Krátko povaríme. Pri podávaní vložíme do polievky ešte umyté sójové výhonky a nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky.