Ostro-kyslá polievka so zeleninovými taštičkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Z múky, vlažnej vody a soli vymiesime hladké cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme pol hodiny odpočinúť. Cibuľu, mrkvu a bambusové výhonky nakrájame na drobné kocky. Urestujeme
na oleji a plnku dochutíme sójovou omáčkou.
- Cesto ešte raz premiesime a rozdelíme na 12 kúskov. Každý kúsok rozvaľkáme natenko. Do stredu každého kúska cesta dáme plnku a v dlani vyformujeme taštičky.
- Na polievku nakrájame bielu časť jarnej cibuľky a kuracie prsia na malé kocky. Judášovo ucho necháme v studenej vode napučať. V hrnci osmažíme na oleji cibuľku a kuracie prsia. Podlejeme vriacim vývarom. Pridáme nakrájané Judášovo ucho a varíme desať minút. Do polievky vložíme zeleninové taštičky a na miernom ohni varíme, kým nevyplávajú.
- V miske rozmiešame vajíčka a vlejeme do polievky. Škrob zmiešame s trochou vody a polievku zahustíme. Nakoniec pridáme ocot, sójovú omáčku a čili. Krátko povaríme. Pri podávaní vložíme do polievky ešte umyté sójové výhonky a nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky.
|