Ostriež nílsky v smotanovo-mandarinkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: zasterka

Namiesto kytice kvetov (hoci nemám sviatok) ma dnes manžel obdaril krásnou a veľmi chutnou rybou :-) Keďže som dnes ostrieža pripravovala prvýkrát, chcem sa s vami podeliť o svoje kulinárske dielo :-)

3
porcie
30 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filetu ostrieža umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie.
  2. Na každý kúsok (z oboch strán) nalejeme trošku smotany na šľahanie (potrebujeme 6-7 lyžíc na všetky filety), chvíľu počkáme kým nevsiakne.
  3. Osolíme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou a obalíme v hrubej múke.
  4. Do panvice nalejeme olej, necháme ho rozpáliť a filety z oboch strán vypražíme.
  5. Hotové filety vyberieme, do výpeku prilejeme zvyšok smotany na šľahanie,
  6. šťavu z dvoch mandariniek, podľa chuti pridáme soľ a trstinový cukor.
  7. Premiešame a necháme prevariť. Na tanieri každú porciu polejeme pripravenou omáčkou. Ako prílohu podávame ovocný šalát. Môžem odporučiť šalát z najemno nakrájanej čínskej kapusty a pokrájaných mandariniek.
  8. Tip na záver: Do omáčky môžeme podľa chuti priliať aj biele víno, aj takto je to výborné :-) Ja som nedávala, nakoľko ešte dojčím :-)