Ostrá čalamáda z baraních rohov a cibule v sladkokyslom náleve (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Toto je čalamáda len pre milovníkov štiplavej papriky...bez sterilizácie....papriku baranie rohy som kombinovala s cibuľou...pre farebnosť som použila aj červenú cibuľu...

6
porcií
40 minút
príprava
5 minút
na 80 °C

Postup

  1. Paprika baranie rohy je tento rok mimoriadne pálivá..u nás doma sa nedá použiť, urobila som čalamádu pre jedného vzdialeného člena rodiny, ktorý ju má veľmi rád...papriku som umyla..
  2. pokrájala som ju na kolieska..
  3. ošúpala a pokrájala cibuľu....pridala som aj dve červené cibule..
  4. všetko som spolu zmiešala..
  5. pripravila som si nálev: 1,5 litra vody, 400ml.ocot,2 lyžice soľ,4 lyžice cukor, som pomiešala a dala uvariť...vrelým nálevom som zaliala čalamádu..uložila na chladné miesto a nechala stáť 12.hod.
  6. po uplynutí času, som čalamádu naplnila do pohárov ...na dno pohára som dala čierne celé korenie, nové korenie a bobkový list...a zaliala nálevom..
  7. stačí poháre zatvoriť a odložiť do komory....vzhľadom na to, že tento rok je dosť nepriaznivý, ja som sa poistila a zasterilizovala som ju 5 min. alebo stačí pridať štipku salicylu na vrch a zatvoriť..dobrú chuť..,.