Ossobucco (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Ossobucco je hovadzi lytkovy sval odrezany a prepileny spolu so spikovou kostou. Uz su tu nejake recepty na upravu tohto druhu masa. Pridavam aj tento moj recept, lebo je trochu odlisny od tych predchadzajucich.

4-6
porcie
25 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Moje rezy masa nie su take perfektne ako z obchodu. Minuly tyzden sme zabijali a synovi sa to nepodarilo krajsie prepilit. Maso bolo narezane na platky hrubky asi 1,5cm. Platky masa som umyla, osusila a pokorenila.
  2. Maso som oprazila z obidvoch stran na rozohriatom oleji.
  3. Oprazene maso som vybrala a odlozila do misky. Do hrnca som vlozila nakrajanu cibulu s cesnakom a chvilu som ju poprazila.
  4. Potom som pridala nakrajany stopkovy celer, por a mrkvu. Zeleninu som spolu premiesala
  5. a prikryla. V recepte hovoria, ze zelenina sa ma "spotit". Hrniec som odlozila na kraj sporaka asi tak na 5 minut.
  6. Medzitym som si pripravila bouquet garni. Por dlhy asi 10cm, stopkovy celer, dve vetvicky tymianu, petrzlenovu vnatku a bobkovy list som spolu zviazala.
  7. Do "vypotenej" zeleniny som vlozila paradajkovy pretlak.
  8. Pretlak som premiesala so zeleninou a zaliala som to cervenym vinom.
  9. Pridala som opecene maso, bouquet garni, doliala som vodu a pridala lyzicu soli. Cele cierne korenie som vlozila do sitka na caj a sitko som uviazala o ucho hrnca.
  10. Nechala som to zovriet a potom som maso so zeleninou varila na miernom ohni 1,5 hodiny.
  11. Ked bolo maso makke som ho zase vybrala na tanier a omacku som ochutila citronovou stavou a korou a pomarancovou stavou a korou a solou.
  12. No a toto je synova vacsia porcia. On to mal s ryzou.