Ossobucco (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Ossobucco je hovadzi lytkovy sval odrezany a prepileny spolu so spikovou kostou. Uz su tu nejake recepty na upravu tohto druhu masa. Pridavam aj tento moj recept, lebo je trochu odlisny od tych predchadzajucich.
4-6 porcie |
25 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Moje rezy masa nie su take perfektne ako z obchodu. Minuly tyzden sme zabijali a synovi sa to nepodarilo krajsie prepilit. Maso bolo narezane na platky hrubky asi 1,5cm. Platky masa som umyla, osusila a pokorenila.
- Maso som oprazila z obidvoch stran na rozohriatom oleji.
- Oprazene maso som vybrala a odlozila do misky. Do hrnca som vlozila nakrajanu cibulu s cesnakom a chvilu som ju poprazila.
- Potom som pridala nakrajany stopkovy celer, por a mrkvu. Zeleninu som spolu premiesala
- a prikryla. V recepte hovoria, ze zelenina sa ma "spotit". Hrniec som odlozila na kraj sporaka asi tak na 5 minut.
- Medzitym som si pripravila bouquet garni. Por dlhy asi 10cm, stopkovy celer, dve vetvicky tymianu, petrzlenovu vnatku a bobkovy list som spolu zviazala.
- Do "vypotenej" zeleniny som vlozila paradajkovy pretlak.
- Pretlak som premiesala so zeleninou a zaliala som to cervenym vinom.
- Pridala som opecene maso, bouquet garni, doliala som vodu a pridala lyzicu soli. Cele cierne korenie som vlozila do sitka na caj a sitko som uviazala o ucho hrnca.
- Nechala som to zovriet a potom som maso so zeleninou varila na miernom ohni 1,5 hodiny.
- Ked bolo maso makke som ho zase vybrala na tanier a omacku som ochutila citronovou stavou a korou a pomarancovou stavou a korou a solou.
- No a toto je synova vacsia porcia. On to mal s ryzou.