Osie hniezda plnené vanilkovým pudingom, horkou čokoládou a posypané orechami (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento recept ma upútal na MMB , tak som ho vyskúšala. Všetkým nám chutil.Ja som si zmenila množstvo mlieka a množstvo droždia. V recepte ho bolo menej mlieka a celá kocka droždia.

15-17 minút
na 180 °C

Postup

  1. Múku so soľou som preosiala. Pridala som do nej aj cukor. Zo 100 ml vlažného mlieka , 21g droždia a 1 čl cukru som spravila kvások. Vo zvyšnom mlieku som rozpustila maslo.Rozmiešala som v ňom aj žľtka.Zarobila som si kysnuté cesto. Ručne som ho vypracovala.Posypala som ho troškou múky a dala som ho kysnúť.
  2. Kým mi cesto kyslo , spravila som vanilkový puding.Na vrch som dala plátky masla , aby sa mi nevytvorila kožka.
  3. Vykysnuté cesto som rozdelila na polovice. Každé som vyvaľkala, natrela vlažným pudingom.
  4. Pripravila som si horkú čokoládu a struhák.Na pudingovú plnku som nastrúhala horkú čokoládu. Cesto som zvinula do závinu.Závin som nakrájala asi na 1,5 cm kolieska.
  5. Ukladala som ich na plech. Na plechu som koláč natrela rozšľahaným vajíčkom a posypala som koláč sekanými vlašskými orechmi.Rúru som vyhriala na 180 °C. Vyšli mi 2 plechy.Kým sa mi rúra vyhriala , koláč pekne nakysol. Piekla som ich 17 minút.
  6. Po upečení bolo treba počkať , kým koláč trochu vychladne , aby sa dal konzumovať :-) Takto vyzeral upečený koláčik. Tie orechy na vrchu krásne chrumkali.
  7. Tu je ešte jeden pohľad na upečené ešte na plechu. Doporučujem vyskúšať.