Orieškový krém

Autor receptu: spetkasoli

Mám recept na výborný orieškový krém do košíčckov, orieškov, tortičky... je taký univerzálny a môže sa pouziť aj na torty a rolády. Mám ho od mužovej prababičky, ktorá pochádzala z Rakúska. Je vyborný a z jednej dávky ho je naozaj veľa.

Postup

  1. 1/4 kg vlašských orechov namelieme na mäsovom mlynčeku, dáme do misky a sparíme so 7 pol. lyž. variaceho mlieka. Lyžicou utľapkáme, aby sa orechy dobre zaparili. Medzitým ušľaháme 1/4 kg masla s 20 dkg práškového cukru - ja dávam trochu menej cukru, aby to nebolo tak veľmid sladké - ako má kto rád. Do ušľahaného masla pridávame a zašľahávame vychladnuté sparené orechy a mixérom šľaháme, až kým nie je krém svetlý - ukáže sa to samo, je to jednoduché a krém je naozaj moc dobrý a univerzálny.