Orieškovo-karamelové rezy s bielou čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento teplý víkend som upiekla orieškové rezy s karamelom..korpus som poliala roztopenou bielou čokoládou..na vrchu je poleva z horkej čokolády posypaná mandľovými lupienkami..

16
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rozdelila som vajíčka..k bielkom som pridala štipku soli a vymiešala tuhý sneh, potom som začala zamiešavať postupne práškový cukor..pridala som roztopené maslo,po častiach múku zmiešanú so škrobom a práškom do pečiva...na plech som uložila pečiaci papier..ja som do cesta pridala 1 malú lyžičku mletej kávy...nie je nutné..
  2. trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekol sa 10 min. upečený korpus som nechala vychladiť..
  3. pripravila som si karamel..do rajnice som dala kryštáľový cukor skaramelizovať...
  4. pridala som mlieko a maslo...miešala som , kým sa celkom cukor neroztopil..
  5. žĺtky s cukrom som vymiešala do peny..
  6. pridala som drvené orechy..
  7. túto žĺtkovo-orieškovú hmotu som postupne pridávala ku karamelu a nechala pomaly zhustnúť..treba stále miešať..potom som ju nechala dobre vychladnúť..
  8. pokiaľ sa krém chladil, upravila som si boky na korpuse a uložila na podnos...nechala som nad parou roztopiť bielu čokoládu/čokoláda,olej, maslo, smotana a miešať, kým sa všetko nespojí/ roztopenou čokoládou som potrela korpus..nechala som v chladničke stuhnúť..
  9. na bielu čokoládu som natrela karamelovo-orieškovú hmotu..
  10. a aby to nebolo také silne karamelové, odľahčila som chuť čerešňovým džemom, ktorým som potrela vrch..
  11. ako vždy šetrná Izka sa nezaprie..odrezky z bokov som pokrájala na malé kúsky a uložila som ich na čerešňový džem..tento džem som robila schválne tak, že som ponechala celé kúsky čerešní , aby som ich mohla využiť v zákuskoch ako mňam bonus..koláč som dala do chladničky schladiť..
  12. a poliala čokoládovou polevou..polevu som nezatiahla nožom, aby sa mi na vrchu udržali mandľové lupienky..
  13. pokrájala som na rezy..
  14. prajem vám dobrú chuť..