Orieškovo-karamelové kocky s Amarettom (fotorecept)

Autor receptu: stacy77777

Trocha improvizácie....

35
porcií
70 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najskôr si upálime kryštálový cukor na karamel. Rozdelíme ho na dve časti, do jednej,ktorá pôjde do cesta,pridáme vodu a rozpustíme. Do druhej časti,ktorá pôjde do plnky, pridáme 100ml smotany na šľahanie a tiež rozpustíme. Oba necháme vychladiť.
  2. Na cesto si vymiešame žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom,pridáme vychladený karamel rozpustený vo vode, mleté lieskové oriešky,múku s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, pečieme na 180°C asi 25minút.
  3. Do druhej časti karamelu, ktorý sme rozpustili v smotane, pridáme ostatnú smotanu na šľahanie,pridáme ztužovače a vyšľaháme. Pridáme kyslú smotanu a ešte troška premiešame.
  4. Uvaríme si kávu,pridáme Amaretto,necháme vychladiť.
  5. Vychladenou kávou zľahka pokropíme cesto a natrieme smotanovú plnku.
  6. Na plnku poukladáme piškóty namáčané v káve s Amarettom. Posypeme mletými lieskovými orieškami,poprášime kakaovým práškom. Necháme vychladiť a ztuhnúť.