Orieškovo-banánová torta (fotorecept)

Autor receptu: jurovic6

Tuto tortu som pripravil nevlastnemu otcovi na jeho vcerajsie narodeniny (pripravoval som ju o dva dni skor).Inspiroval som sa receptom na Jadransku tortu od @Klaura ,ktoru mame velmi radi.Trosku som si ju ale prisposobil...ved uvidite....

120 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na korpus si vymiesame rucnym slahacom. Mozeme ho aj vymiesat a upiect na 2 krat (tak som piekol ja). Upecieme si vymiesane cesto na korpus v ELEKTRICKEJ RURE na 180°C (cca.30min) vo forme s priemerom 28cm.
  2. Zomelieme si orechy ak nemame pomlete…
  3. Uvarime si z mlieka, pudingovych praskov,cukru a zltok velmi (!!!) husty puding,ktory dame vychladnut.
  4. Vymiesame si maslo s orachami.
  5. Do vymiesaneho masla s orechami primesame ten odporne husty,sladky puding ;I ...Krem je hotovy.
  6. Vychladnuty korpus prekrojime na dva diely. Ak pecieme na dva krat, tak uz neprekrajovat (Asi by cesto bolo moc tenke)
  7. Do polky kremu primiesame roztopenu cokoladu alebo kakao (osladene->alebo dame malo)
  8. Prvu polku potrieme zafarbenym kremom, nan poukladame po dlzke prekrojene banany a prikrijeme druhym piskotom.Celu tortu potrieme bledsim kremom.
  9. Na zaver (!)mozme(!) poliat cokoladou a ozdobit (ja som ju ozdobil takto trapne…)
  10. (cokolada na predoslej fotke nevyzera pekne ako keby na nejakych miestach ani nebola) Nezlaknite sa mnozstva kypriaceho prasku,bude to dobre… odporucam piect radsej na dva krat(odskusane)
  11. Chcel by som sa podakovat @Klaura ktora ma inspirovala. Tak isto by som sa chcel podakovat jednej velmi milej znamej, ktora mi pomohla tortu upiect a dovolila mi ju upiect u nej, aby nikto nevedel ze oslavenec bude mat aj tortu.Chcel by som este zagratulovat Minkovi (oslavencovi) k jeho narodeninam a pridat fotku zo zapalenymi svieckami
  12. *pssst*:Takyto kus som dostal ja!