Kačacie prsia
Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Andreja Saturiho
Postup
- Huby shiitake povaríme vo vode na miernom ohni (pozor kypia!) asi 30 min, kým nezmäknú. Potom scedíme a necháme vychladnúť.
- Vajcia rozšľaháme, pridáme na tenučké rezančeky pokrájanú 1 kapiu, časť pokrájaného zázvoru, čili, najemno posekanú mätu, ochutíme soľou a korením.
- Zo zmesi upečieme na panvici s masťou tenké omelety z oboch strán.
- Vychladnuté omelety pokrájame.
- Do misy nalejeme ustricovú a sójovú omáčku, primiešame med, pokrájané uvarené huby shiitake, na tenučké rezančeky pokrájanú 1 kapiu, zvyšok zázvoru a najemno posekanú petržlenovú vňať.
- Nakoniec primiešame pokrájané upečené vaječné omelety.
- Kožu na kačacích prsiach narežeme do kríža.
- Prsia na strane kože osolíme a sprudka kožou nadol opečieme na horúcej panvici. Opečené prsia preložíme na plech a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečené kačacie prsia necháme pár minút odpočinúť a potom ich nakrájame na tenké plátky.
- Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a necháme 7-8 minút postáť, kým nebudú mäkké, potom nadbytočnú vodu zlejeme.
- Do misiek rozdelíme ryžové rezance, položíme niekoľko plátkov upečených kačacích pŕs a pridáme omáčkovú zmes s vaječnou omeletou. Dozdobíme pažítkou.