Kačacie prsia

Orientálna kačica s ryžovými rezancami (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Andreja Saturiho

15
porcií

Postup

  1. Huby shiitake povaríme vo vode na miernom ohni (pozor kypia!) asi 30 min, kým nezmäknú. Potom scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Vajcia rozšľaháme, pridáme na tenučké rezančeky pokrájanú 1 kapiu, časť pokrájaného zázvoru, čili, najemno posekanú mätu, ochutíme soľou a korením.
  3. Zo zmesi upečieme na panvici s masťou tenké omelety z oboch strán.
  4. Vychladnuté omelety pokrájame.
  5. Do misy nalejeme ustricovú a sójovú omáčku, primiešame med, pokrájané uvarené huby shiitake, na tenučké rezančeky pokrájanú 1 kapiu, zvyšok zázvoru a najemno posekanú petržlenovú vňať.
  6. Nakoniec primiešame pokrájané upečené vaječné omelety.
  7. Kožu na kačacích prsiach narežeme do kríža.
  8. Prsia na strane kože osolíme a sprudka kožou nadol opečieme na horúcej panvici. Opečené prsia preložíme na plech a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečené kačacie prsia necháme pár minút odpočinúť a potom ich nakrájame na tenké plátky.
  9. Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a necháme 7-8 minút postáť, kým nebudú mäkké, potom nadbytočnú vodu zlejeme.
  10. Do misiek rozdelíme ryžové rezance, položíme niekoľko plátkov upečených kačacích pŕs a pridáme omáčkovú zmes s vaječnou omeletou. Dozdobíme pažítkou.