Oreo - čokoládovo-smotanová torta (fotorecept)

Autor receptu: zuzkanr

Inšpirovala som sa receptom z jednej zahraničnej stránky len som si ho upravila podľa seba :-)

60 minút
príprava

Postup

  1. OREO keksíky si polámeme a rozmixujeme v mixéri najemno a zmiešame ich s rozpusteným maslom.
  2. Túto keksíkovú zmes natlačíme na dno klasickej tortovej formy a dáme stuhnúť do chladničky, kým si pripravíme osatné "poschodia" :-)
  3. Na OREO keksíky som natrela fajnovučký jahôdkový džemík, ktorý mi sestranica priniesla z Malty, ale určite môžete použiť hocijaký :-)
  4. Vyšľaháme si prvú 250ml smotanu na šľahanie. Primiešame do nej tvaroh a prvý balíček stužovača do šľahačky podľa postupu na zadnej strane. Túto tvarohovú zmes natrieme na džemík. Kto chce môže pridať aj cukor, ale ja som už nepridávala keďže OREO keksíky sú dosť sladké a aj džem.
  5. Pripavíme si puding podľa klasického postupu, avšak nedáme 500ml mlieka,ale 400ml, aby bol ešte o trošku hustejší. Miere vychladnutý puding rozotrieme na tvarohové poschodie.
  6. Použijeme druhých 250ml smotany na šľahanie, ktorú tiež vyšľaháme a pridáme druhý stužovač a opäť vylejeme na pudingové poschodie.
  7. Vrch som ozdobila kupovanými jahodami, ktoré na moje počudovanie nemali až takú umelú chuť ako som predpokladala :-D ale určite torte dodali ten správny efekt :-) Boli to dva tégliky, čo predávajú v Bille.
  8. A vrch som dozdobila tmavou a bielou čokoládou :) a šup na noc do chladničky! :-)
  9. No a na druhý deň, keď som dala dole okraj formy tak to vypadalo asi takto :) prvé tvarohové poschodie akosi zaniklo :-D možno by bolo dobré dať tie tvarohy až dva :) Okolo som poukladala trubičky a previazala stuhou :)