Orechový koláč Karidopita so sirupom (fotorecept)

Autor receptu: marianne

V časopise o cestovaní píšu,že je z gréckej kuchyne. Sladký je dosť,cukru môžte aj ubrať, ale potom to už nebude ono.Gréci si vedia osladiť život.Je výborný a nádherne po ňom vonia kuchyňa,zmes korenia,vanilky,pomaranča urobila svoje.

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ušľaháme vajcia,maslo a cukor z jedného hrnčeka.Pridáme mlieko,orechy,škoricu,klinčeky,muškátový orech,koňak /mala som ešte doma vo fľaši na dne 7* metaxy z mužovej 50-ky,tak som ju tam dala,nech to para tlačí,keď do pekla tak na dobrom koni:-D ale aj rum poslúži,keď nebude:-) / a nakoniec preosiatú múku s práškom do pečiva a kôru z pomaranča. A mlieka bolo 1/2 hrnčeka málo,bolo to husté,ešte 1/2 hrnčeka som pridala,takže spolu 1hrnček mlieka tam vcmukol.
  2. Upečieme v rúre na 180 stupňov/20 minút.Odsledujte si to vo svojej rúre,každý si tu svoju pozná.
  3. Spravíme sirup: Zvyšný cukor-1 hrnček, povaríme v 1 hrnčeku vody s pomarančovou šťavou,koňakom a vanilkovým extraktom.Mám domáci z vanilkových luskov od @egresky.
  4. Týmto uvareným sirupom polejeme upečený koláč a dozdobíme orechami.