Orechový koláč Karidopita so sirupom (fotorecept)
Autor receptu: marianne
V časopise o cestovaní píšu,že je z gréckej kuchyne. Sladký je dosť,cukru môžte aj ubrať, ale potom to už nebude ono.Gréci si vedia osladiť život.Je výborný a nádherne po ňom vonia kuchyňa,zmes korenia,vanilky,pomaranča urobila svoje.
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Ušľaháme vajcia,maslo a cukor z jedného hrnčeka.Pridáme mlieko,orechy,škoricu,klinčeky,muškátový orech,koňak /mala som ešte doma vo fľaši na dne 7* metaxy z mužovej 50-ky,tak som ju tam dala,nech to para tlačí,keď do pekla tak na dobrom koni:-D ale aj rum poslúži,keď nebude:-) / a nakoniec preosiatú múku s práškom do pečiva a kôru z pomaranča. A mlieka bolo 1/2 hrnčeka málo,bolo to husté,ešte 1/2 hrnčeka som pridala,takže spolu 1hrnček mlieka tam vcmukol.
- Upečieme v rúre na 180 stupňov/20 minút.Odsledujte si to vo svojej rúre,každý si tu svoju pozná.
- Spravíme sirup:
Zvyšný cukor-1 hrnček, povaríme v 1 hrnčeku vody s pomarančovou šťavou,koňakom a vanilkovým extraktom.Mám domáci z vanilkových luskov od @egresky.
- Týmto uvareným sirupom polejeme upečený koláč a dozdobíme orechami.