Orechovo-tvarohový linzer fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 12. marca 2017
Orechovo-tvarohový linzer (fotorecept)
Foto: ancicka
44
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
250 g
200 g
1/2 ks
1/2 čl
2 ks
1 ks
Plnka:
1/2 kg
podľa chuti
1 ks
1 ks
Orechové cesto:
5 ks
6 PL
6 PL
1/2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Uvedené surovíny na prvé cesto zhnetieme a odložíme do chladu, kým si pripravíme plnku a suroviny na druhé cesto. Potom cesto rozvaľkáme vo veľkosti plechu a preložíme na vymastený hlboký plech.

  2. 2

    Suroviny na plnku zmiešame a vysypeme na cesto a rovnomerne rozotrieme na celý plech.

  3. 3

    Orechové cesto urobíme tak, že celé vajcia vyšľaháme, pridáme cukre a poriadne vyšľaháme piškótu. Do vyšľahaného pridáme múku, zmiešanú s kypriacim práškom a orechami. Zľahká a dobré premiešame a vylejeme na tvarohovú plnku. Upečieme.

Diskusia k receptu

jack
Prosím ťa akú veľkosť plechu si použila.Vyzerá fantasticky.A tá chuť...musí byť božská.:))))5*
haji
Výborný koláčik, bezva kombinace surovin, krásná fota, jsi šikulka!
garanco
Celkom podobný recept mám ešte od mojej mamy, volala ho tvarohový s piškotovým vŕškom - teda na vrchu bola piškota bez orechov. Dobre, že si ho pripomenula, urobím Tvoju verziu -:))
trencanka
Dnes som piekla tento koláč. Je fantastický! Takéto koláče piekla moja babka. Delikatesa. Pridala som o 250 g tvarohu viac. Ľahučký, ideálny ku káve, šálke čaju. Ďakujem za tento recept.
schweiz
Trošku menej cukru do cesta a viac tvarohovej plnky. Ináč mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia