Ovocná torta
Orechovo-ovocná torta s vynikajúcou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Tortu som upiekla na rodinnú oslavu. Priemer formy je 22 cm.
12 porcií |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Potom pridáme pomleté orechy, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, hrozienka, ktoré sme mali vopred namočené v rume a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov, ktorý zľahka zamiešame do cesta.
- Okrúhlu formu (priemer 22 cm) vystelieme alobalom, ktorý trochu potrieme olejom (to je môj zvyk, takto to niekedy robievam ). Dáme do nej cesto.
- Upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho vyberieme z formy a prevrátime ho na spodnou časťou navrch.
- Korpus prerežeme na 2 diely.
- Teraz si pripravíme čo budeme potrebovať na plnku.
- Plnka: Mandarínkový kompót aj so šťavou dáme do misy, pridáme vanilkový cukor, smotanu na šľahanie, stužovač šľahačky a vymiešame. Nakoniec pridáme Crém olé vanilkový bez varenia a všetko dôkladne vymiešame a vznikne nám takýto výborný krém.
- Plnku natrieme na spodný diel korpusu.
- Prikryjeme ho vrchným dielom a mierne zatlačíme.
- Citrónová poleva: Práškový cukor , šťavu z 1/2 citróna a trochu vriacej vody vymiešame nahladko, aby sa pekne leskla. Polejeme vrch torty a necháme zaschnúť. Potom tortu ozdobíme čokoládovými kúskami, cukrárenskými cukríkmi a nakoniec dáme na vrch maliny. A máme hotovo.
- Torta v reze.