Ovocná torta

Orechovo-ovocná torta s vynikajúcou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Tortu som upiekla na rodinnú oslavu. Priemer formy je 22 cm.

12
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom do penista. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Potom pridáme pomleté orechy, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, hrozienka, ktoré sme mali vopred namočené v rume a dobre vymiešame. Nakoniec pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov, ktorý zľahka zamiešame do cesta.
  2. Okrúhlu formu (priemer 22 cm) vystelieme alobalom, ktorý trochu potrieme olejom (to je môj zvyk, takto to niekedy robievam ). Dáme do nej cesto.
  3. Upečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho vyberieme z formy a prevrátime ho na spodnou časťou navrch.
  4. Korpus prerežeme na 2 diely.
  5. Teraz si pripravíme čo budeme potrebovať na plnku.
  6. Plnka: Mandarínkový kompót aj so šťavou dáme do misy, pridáme vanilkový cukor, smotanu na šľahanie, stužovač šľahačky a vymiešame. Nakoniec pridáme Crém olé vanilkový bez varenia a všetko dôkladne vymiešame a vznikne nám takýto výborný krém.
  7. Plnku natrieme na spodný diel korpusu.
  8. Prikryjeme ho vrchným dielom a mierne zatlačíme.
  9. Citrónová poleva: Práškový cukor , šťavu z 1/2 citróna a trochu vriacej vody vymiešame nahladko, aby sa pekne leskla. Polejeme vrch torty a necháme zaschnúť. Potom tortu ozdobíme čokoládovými kúskami, cukrárenskými cukríkmi a nakoniec dáme na vrch maliny. A máme hotovo.
  10. Torta v reze.