Orechovo-karamelová torta

Autor receptu: klukmen

toto je mlsanica ktorej sa nedá odolať...treba si ju urobiť , keď máte chuť na sladké .....

9
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 140 °C

Postup

  1. 4. žltky vymiešame s práškovým cukrom dopenista , a pomaly po jednej lyžici pridávame teplú vodu , keď je to dobre našlahané postupne pridáme pomleté orechy , hrubú múku a prášok do pečiva zmiešame a určite preosejeme cez sitko , tak isto vmiešame do cesta a napokon sneh a citronovú kôru, vylejeme na tort.formu vymastenú a vys.strúhankou alebo múkou a pozorne upečieme na 140 stupnoch asi 45-50 min.
  2. počas pečenia si zmiešame maslo a karamelové salko +rum podla chuti - hlavne aby všetky suroviny mali rovnakú teplotu , lebo sa nám zrazia , vznikne fant.krém , nesmiete ho nikomu dať ochutnať ,lebo tortičku nedokončíte
  3. nakoniec len vychladené cesto rozrežte , doporučujem pretreť jahodovým lekvárom , naplniť kar. krémom podla možnosti ozdobiť no a ako podla obrázku vidieť ani som nestihol pofotiť a ubudlo....fakt je super dobrá.mňamková