Orechoví ježkovia so šípkovým džemom

Autor receptu: patincatsomekitchen

Títo ježkovia sú rýchlo hotoví, nakoľko po zarobení cesto netreba dávať do chladničky. V recepte som použila 120 g kokosového oleja. Ak použijete maslo, množstvo sa môže mierne líšiť. Koláčiky som spájala šípkovým džemom zmiešaným s mletými vlašskými orechmi. Použila som pomerne riedky džem, preto v pomere prevažovali orechy. Je na vás, akú konzistenciu zvolíte, koláčiky môžete zlepovať aj džemom bez orechov. <br /> <a href="http://www.patincatsomekitchen.com/orechovijezkovia" target="_blank">http://www.patincatsomekitchen.com/orechovijezkovia</a>

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny spolu zmiešajte a spracujte cesto.
  2. Cesto vyvaľkajte čo najtenšie a povykrajujte ježkov.
  3. Pečte pri 180 °C asi 12 minút.
  4. Koláčiky nechajte úplne vychladnúť.
  5. Zmiešajte šípkový džem s orechmi a zmesou zlepujte koláčiky.
  6. Čokoládu roztopte vo vodnom kúpeli a koláčiky ozdobte.