Orechové taštičky plné šľahačkovo-čokoládovým krémom

medovnicek - fotkamedovnicek, 30. septembra 2011

Tento recept mám zo staršieho čísla českej verzie Rytmusu života. V tom časopise som objavila množstvo skvelých receptov a tento je jeden z nich.

Suroviny

200 g
100 g
štipka
1 ks
40 g
1 PL
120 ml
1 ks na potretie
Náplň:
130 ml
1 PL
200 g




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme plnku. Vo vodnej lázni rozpustíme mliečnu čokoládu - použila som Milku čokoládu spolu so smotanou. Mala som rastlinnú šľahačku Ramu Cremefine. Pridáme med a všetko dôkladne rozpustíme na hladkú polevu. Odstavíme z vodnej lázne a necháme pomaličky chladnúť, až poleva úplne zhustne. Ja som ju dala aj do chladničky. Hladkú múku nasypeme do misky, pridáme nakrájané maslo, soľ, cukor, pomleté orechy a žĺtok. Prilejeme smotanu a všetko dôkladne spracujeme na hladké cesto. Dáme ho na 30 minút odpočinúť do chladničky. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na cca 3 mm hrubý plát a vykrojíme z neho kolieska o priemere cca 8 cm. Všetky kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom. Do stredu každého dáme lyžičku náplne. Kolieska cez stred prehneme a okraje pevne pritlačíme k sebe. Taštičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 C. Po upečení necháme taštičky vychladnúť a môžeme pocukrovať.

Diskusia k receptu

lia66
Poznám tento recept...ale robím ho s lekvárom-ríbezľovým...
aj plnku robievam(parížsku), ale bez medu-čokoláda má svoju sladkosť a nám to stačí-milujeme túto plnku, takže vyskúšam aj tieto taštičky ňou naplniť...uvidíme-zas som sa niečo naučila!...inak vyzerajú super!
3sandra3
super taštičky.... vyskúšam, takže ukladám si do kk
babidka
ked vidim v nazve cokolada , tak nedodolam:-) Urobim urcite :-)
pivonka
Teda, to musí byť dobrota! Určite urobím, vďaka za recept.
ejta
a ja ked vidim cokolada a este orechy, tak nemozem nepridat :-)
ancicka

Na prvý pohľad mi pripadajú ako z medového cesta.
Uložím.Dík.
Koľko kúskov z takej dávky?
vranka
plnka sa nešľahá? nevyteká pri pečení?
medovnicek
Veľmi pekne ďakujem za komentáriky. Plnka sa nešľahá a keďže som ich robila dávnejšie, tak si už nepamätám, že koľko ich vyšlo z jednej dávky, ale na obrázku boli skoro všetky čo som vtedy upiekla - mimo tých, čo sme hneď okoštovali
ola111
Vyzerajú vynikajúco a tá náplň,mňam...
janger
Take sikovne tasticky, ani priprava nie je nejaka narocna...Takze niekedy skusim. Hlavne, ze je tam cokolada;-))).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia