Orechový koláč
Orechový koláč

Orechové rezy I

remy - fotkaremy, 4. decembra 2017
Orechové rezy I
Foto: remy

Z kuchárskej knižky z roku 1983 pod názvom Londýnske zákusky a veľmi podobný recept zo zošita nebohého strýka, ktorý bol vynikajúci kuchár a cukrár. Zobraziť celý popisZ kuchárskej knižky z roku 1983 pod názvom Londýnske zákusky a veľmi podobný recept zo zošita nebohého strýka, ktorý bol vynikajúci kuchár a cukrár. Tento recept mal zapísaný ako Anglické rezy.

30 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
100 g
4 ks
1 kl
210 g
Na cesto:
200 g
Sneh na vrch:
4 ks
200 g
140 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a so žĺtkami do peny. Primiešame citrónovú kôru, múku a cesto vypracujeme.

  2. 2

    Vypracované cesto rovnomerne utlačíme na plech a dáme piecť do vyhriatej trúby na cca 170 °C približne 15 minút, keď je cesto približne do polovice upečené, vyberieme ho a potrieme lekvárom.

  3. 3

    Sneh: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh do ktorého pridáme mleté orechy zmiešané s cukrom. Jemne premiešame. Sneh rozotrieme na cesto potreté lekvárom a dáme dopiecť na cca 15 minút.

    Orechové rezy I - obrázok 3

Diskusia k receptu

luwinka
Tieto staré recepty sú hodnotné . Aj ja mám takých zopár z 80-tich rokov a stále fičia . Tvoj zákusok vyzerá skvele. Recept sa mi páči.
mimy
Jéj tento koláčik piekla aj moja mamka a tiež ho nazývala Anglické rezy, mávali sme ich aspoň raz za mesiac v nedeľu. Úplne na mňa doľahla príjemná nostalgia z tohto Vášho receptu, upečiem si ho.
haji
Bezvadný recept, chutné rezy! Smekám - muži v zástěře a ještě pečící sladkosti - to je pro mě něco jako UFO. Je vidno, že zázraky sa stále dejú. Jsi šikovný, díky za receptík!
afataga
Moja mama ho pecie, ale so slivkovym, alebo marhulovym lekvarom, tiez dobre.
luss44
podobný som už piekla ako mrežovník, tie kombinácie sú výborné, hlavne orechový sneh je super.
izabella929
@remy , tiež ich poznám a tiež som ich piekla hneď na začiatku, keď som prišla na Varechu a boli Londýnske, ale fajné.-)
jozka2
Prastary recept ale stale aktualny spomienka na mladi.Moja spolupracov ich nosila kazdy pondelok ku kave,to bola basta
jeja17
U nás na východe tento zákusok voláme Ruské rezy. :) Maminka ich pekáva tradične na Vianoce a Veľkú noc. Veľmi obľúbené. Najlepšie sú s kyslastým džemom. Akoby ´sladké osvieženie´.
jeja17
@Jeja17 (6.12.2017 23:40)

A keby ste videli ten kus papiera, na ktorom je recept napísaný. To už je starožitnosť sama o sebe.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia