Orechové rezy alebo pokračovanie Jánskeho pečenia

Autor receptu: sonulienka

No a tu je môj ďalší recept, možno sa Vám bude pozdávať. Ešte pridám jeden a je komplet.

60 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Najprv si upečieme piškótu a tu je postup - rozdelíme si žĺtky od bielkov. Bielky si vyšľaháme do tuha, potom pridáme cukor a znovu vyšľaháme do tuh,a keď to máme pridáme žĺtky, zašľaháme a nakoniec pridáme múku pomiešanú s orechmi a PDP. Pridávam sem preto, aby ste sa nemuseli hrabať v mojich receptoch. Takto som piekla aj ten prvý koláčik, čo som teraz sem pridala a takto aj ďalšiu piškótu, ktorú sem pridám. Tá prvá bola len čistá piškóta, táto je orechová a nakoniec bude kakaová.
    Keď máme cesto vyšľahané a rozmiešané, vylejeme na plech, ktorý sme vystlali pečiacim papierom a dáme piecť do rúry na 20 minút na 175 stupňov. Ale to si už sledujte podľa seba. Teraz nasleduje krém.
    Uvaríme si 2 zlaté klasy ,1/2 l vody a vanilkový cukor. Keď je uvarený, častejšie si ho miešajte, aby sa Vám neurobila kôra alebo nezhrčkavel. Alebo si ho zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť alebo len tak aby bol vlažný. Zatiaľ si vyšľahajte maslo a kryštálový cukor do peny. Keď je kaša vychladnutá, postupne pridávajte k maslovej pene a dobre šľahajte. Ak chcete, nakoniec si pridajte kvapku rumu, ak nie, nemusíte.
    Keď sa nám piškóta upečie, necháme ju vychladnúť a po dĺžke prekrojíme, naplníme vanilkovým krémom aj na vrch a okolo a posypeme orechami. Krém Vám ešte ostane, ale ja pridám ešte jeden zákusok, kde som minula všetok krém. Necháte v chladničke stuhnúť je výborný....
  2. No a ešte dozdobíme na vrch podľa seba a môžeme koštovať.
  3. Takto vyzerá prekrojený - naplnený a posypaný orechami.