Orechové karičky s krémom z opražených orechov (fotorecept)

Autor receptu: monty469

A do tretice na orechovú nôtu :-) Vianoce sa blížia, ja začínam "blbnúť" :-)

30
porcií
15-18 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misy a zhnetieme. Cesto zakryjeme a dáme do chladničky na cca. 30 min.
  2. Potom cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Cesto je trochu lepivé, tak treba podsýpať múkou. Priemer formičky je 6,5 cm. Kolieska ukladáme na plech, na ktorom máme papier na pečenie.Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Pokiaľ nám kolieska chladnú, pripravíme si plnku. Najprv si nasucho opražíme orechy a necháme vychladnúť. Z bielkov, 40 g cukru a vanilínového cukru si ušľaháme tuhý sneh, preložíme do kovovej misy a šľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  4. Do misy dáme orechy, zbytok cukru, vanilkový extrakt, mascarpone a vymiešame. Pridáme sneh z bielkov a zľahka premiešame.
  5. Kolieska (karičky) natierame krémom a spájame po dve. Ozdobíme rozpustenou čokoládou, alebo cukrom. Čokoládu necháme stuhnúť. Karičky odložíme do dózy a dáme do chladu. Na druhý deň sú mäkkučké :-)
  6. Pozdravuje vás Monty, ktorý mi dnes robí spoločnosť v kuchyni (asi to nebude z lásky, ale vôňou mäska ) :-)
  7. :-)