Orechové buchty

Orechové buchty zo šľahačkového cesta (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Buchty som ešte nerobila zo šľahačkového cesta. Teraz prvýkrát a môžem povedať, že sa naozaj oplatilo. Sú jemné, krehké moc nám chutili.

12
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, soľ, smotanu na šľahanie, mlieko a šťavu z citróna. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 20 minút odpočívať.
  2. Potom ho dáme na dosku vysypanú múkou.
  3. Valčekom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.
  4. Plnka: Mleté orechy ochutíme vanilkovým a škoricovým cukrom, pridáme jahodový džem a vymiešame.
  5. Z cesta povykrajujeme štvorce, na ktoré kladieme kôpky plnky.
  6. Vytvarujeme každý jeden kúsok do tvaru buchty.
  7. Formu vymastíme tukom. Poukladáme do nej buchty, ktoré po vrchu potrieme mliekom.
  8. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečené tiež ešte zahorúca potrieme mliekom.
  9. Necháme chvíľku vychladiť a potom ich po vrchu posypeme práškovým cukrom.
  10. Buchta v reze.