Orechové buchty
Orechové buchty zo šľahačkového cesta (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Buchty som ešte nerobila zo šľahačkového cesta. Teraz prvýkrát a môžem povedať, že sa naozaj oplatilo. Sú jemné, krehké
moc nám chutili.
12 porcií |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme cukor, soľ, smotanu na šľahanie, mlieko a šťavu z citróna. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 20 minút odpočívať.
- Potom ho dáme na dosku vysypanú múkou.
- Valčekom ho rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.
- Plnka: Mleté orechy ochutíme vanilkovým a škoricovým cukrom, pridáme jahodový džem a vymiešame.
- Z cesta povykrajujeme štvorce, na ktoré kladieme kôpky plnky.
- Vytvarujeme každý jeden kúsok do tvaru buchty.
- Formu vymastíme tukom. Poukladáme do nej buchty, ktoré po vrchu potrieme mliekom.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Upečené tiež ešte zahorúca potrieme mliekom.
- Necháme chvíľku vychladiť a potom ich po vrchu posypeme práškovým cukrom.
- Buchta v reze.