Orechová torta s višňami a šľahačkou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Ešte som mala višne, tak som piekla.

8
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny...
  2. ...a tieto krásne višne.
  3. Do misky dáme Heru...
  4. ...pridáme mleté orechy...
  5. ...cukor, štipku soli prášok do pečiva...
  6. ...a vajcia.
  7. Všetko zmiešame na hladké cesto.
  8. Cesto vlejeme o tortovej formy(lepšie je dať papier na pečenie) ja som nedala, len som vymazala a mala som zlú manipuláciu s korpusom.
  9. Takto naplnenú formu dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30 mnút.
  10. Korup po upečení vyberieme, stiahneme papier a necháme na mriežke vychladnúť. Potom asi jednu tretinu z neho odrežeme(plát) ten použijeme na mrveničku.
  11. Pripravíme si krém. Višňový džús zmiešame s cukrom, a pridáme tortové želé podľa návodu na sáčku. Uvaríme podľa návodu. Ku koncu pridáme odkostkované višne. Necháme chladnúť.
  12. Medzitým si zo šľahačky v prášku (podľa návodu) s mliekom vyšľaháme šľahačku.
  13. Keď začne višňová zmes so želatinou rosolovatieť, tak ju zamiešame do snehu.
  14. Korpus potom dáme zas do formy a navrstíme naň tento krém a posypeme mrveničkou, získanou namrvením jedenej tretiny korpusu ,posypeme celú tortu.Potom treba dať tortu do chladu aspoň na jednu hodinu.
  15. Potom tortu ozdobíme višňami.
  16. Tortu ozdobíme čerstvým ovocím , čokoládovým topingom a podávame.