Orechová torta

Orechová torta s krémom z bielej čokolády (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Torta je vhodná aj v týchto letných dňoch. Orechový korpus s jogurtom a bez múky je mäkký, vláčny, jemný.* Krém je nepresladený a s ovocným zdobením chutila torta veľmi sviežo.

30 minút
na 175-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z oddelených bielkov vyšľahám so štipkou soli tuhý sneh a odložím do chladu. Žĺtky vyšľahám s cukrom. Pridám zmäknuté maslo, biely jogurt. Vareškou primiešam mleté orechy s práškom do pečiva a preosiatym kakaom. Nakoniec jemne vmiešam sneh z bielkov. Cesto vylejem do tortovej formy s priemerom 22 cm. Dno formy som vystlala papierom na pečenie a boky som vymastila a trochu posypala strúhankou.
  2. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov 30 minút. Riaďte sa podľa svojej rúry. Kontrola špajľou.
  3. Vychladnutý orechový korpus rozrežem na 2 časti a každú natieram najprv domácim jablkovo-čučoriedkovým džemom a na džem krémom z bielej čokolády.
  4. Krém pripravujem tak, že šľahačkovú smotanu zohrejem, nesmie vrieť a roztopím v nej bielu čokoládu. Nechám vychladnúť. Potom vyšľahám s mascarpone a nakoniec pridávam kyslú smotanu. (Ak máte radi sladšie, cukor si pridajte podľa vlastnej chuti.)
  5. Naplnenú tortu nechám v chladničke, aby krém stuhol.
  6. Zdobenie je z čerstvého ovocia, mäty a zdobiacich cukríkov. Zdobenie alebo polevu si môžete spraviť podľa vlastnej chuti. Dobrú chuť.