Optimistické pšenoto

andiss - fotkaandiss, 1. februára 2014
Optimistické pšenoto
Foto: andiss

Prečo optimistické? Cuketka, zelená paprika, olivový olej.. všetko zelenéé :-)) No a pšeno vraj výborne detoxikuje, takže ďalšie plus.

20 minút
príprava

Suroviny

60 g (lúpané proso)
1 šálka




Postup

  1. 1

    Táák začneme :-) Známe pšeno dostať už myslím vo väčšine supermarketov /Tesco,Billa/. Ja ho mám však z bio obchodíku. Začala by som tým, že si proso prepláchneme horúcou vodou 2-3 krát, aby stratilo horkastú chuť. Potom ho dáme variť. Na 60 gramov /pol šálky/ som dala jednu celú šálku vody. Varíme aai 8 minutiek, pokiaľ nezmäkne.

  2. 2

    Cuketu, papriku si nakrájame na menšie pásiky, aj kocky..je to vlastne jedno. Osmahneme na olivovom oleji a necháme dusiť. Hotové pšeno pridáme do panvice k zeleninke, 2-3 minútky ešte premiešame, aby sa spojili chute.

  3. 3

    Wualaaa, posypeme papričkou alebo inými bylinkami, zakvapneme olivovým olejom a môžme papkať. Dozjedenia !! ;-)

Diskusia k receptu

martinis
Ten názov (ako aj recept) sa mi páči :-) Pšeno som si už skôr kúpil v dm, ale skúšal som ho len minulý týždeň. Milujem obilniny každého druhu a pšeno nie je výnimkou, bolo výborné, raz dva pripravené. Dokonca som ho ani poriadne neprepláchol a nebolo vôbec horké. Pekný, zeleninový, jednoduchý recept, výborná by bola aj hrsť hrášku a balkánsky syr navrch. Alebo olivy. Tá údená paprika je skvelá na navodenie údenej arómy, u nás ju takmer vôbec nedostať, ale v Londýne ju mali v každom obchode.
mijaita
@martinis a vidis, nez jsem si precetla tvuj komentar, tak jsem chtela psat, ze bych vynechala tu uzenou papriku :-) Ja hodne rada pšenici, kupuju špaldovou. Je výborná do salátů, nebo samotná s máslem, nebo tady, jen jako priklad pouziti  varecha.pravda.sk/recepty/psenica-s-kuracim-masom-na-vine...

@Andiss mě tvuj recept se také líbí, uvařím s máslem, papriku vynechám. Což není na závadu jistě, stále to zůstane "optimistické" :-) A protože pšenici vařím vždy víc tak mám ještě na mrazáku, cuketu s paprikou také mám, bude to brzo. Hezký recept!
mijaita
Teď jsem pochopila, že "pšeno" není pšenice! :-) Ale já to z pšenice určitě připravím!
mijaita
@darinocka to je presne to, co ja nerada! Zato pšenici miluju. konecnem vysledku jen vymnim jahly z psenici . Dik za preklad! :-)
andiss
@martinis veru, ja som ju objavila v Marks&Spencer potravinách, hehe.

@mijaita určite sa to pšeno dá zameniť aj za bulgur alebo kuskus, komu už čo chutí :-)
som rada, že sa recept páči ;-)
mijaita
@andiss kdybych nemela na mrazaku psenici, asi bych hned tak nevarila, ale hodil se mi tvuj recept! Dobry jsem mela obed. Myslela jsem, ze je tam i brokolice. U tebe neni, ja ji dala ale nevadi, samozrejme. S tou psenici vyborne. Spis mi tam moc nejde ta paprika. Ale to nevadi, skvela inspirace, diky!


andiss
:-) ja dakujem za tip, ked budem mat, pridam aj brokolicu. Cim viac zelenej a chutnej zeleninky, tym lepsie :-)
jenni
aký krásny recept :) rýchly, nie zložitý a iste chutný. pšeno mám doma už dlhší čas a doteraz som z neho nič nepripravila. ďakujem za tip, zajtra bude skvelý obed :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia