Opražený losos na zelenine a so špenátovou zemiakovou kašou (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Inspiracia pochadza z casopisu Canadian Living.

4
porcie
15-20 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravil som si lososa, posolil a okorenil. Nehal som ho postat.
  2. Ocistil som si zemiaky a nakrajal na drobno a dal varit v osolenej vode. Pokial sa zemiaky varia, pokrajal som na tensie pasiky spenat. Ked mam zemiaky uvarene, scedil som vodu, pridam mlieko, chren sol a korenie. rozslahal som zemiaky, pokial neboli uplne jemne a pridal som spenat a zamiesal.
  3. Medzitym som si pripravil potrebnu zeleninu. Cesnak som ocistil a nakrajal na platky, paradajky som nasekal na drobno, cuketu som nakrajal na drobnejsie a pripravil som si kukuricu a potrebne koreniny.
  4. V panvici som rozohrial olej a kratko som oprazil cesnak asi 1 minute.
  5. Pridam ostatnu zeleninu a ingrediencie, paradajky, sol, korenie, timian a med. Ak treba mozete pridat troche vody. Varil som pokial mi to cele nezhustlo, za staleho miesania. Asi 12 minut.
  6. Pridal som kukuricu a cuketu. Pridal som tu aj troche vody, asi 2-3 lyzice, moja zmes bola troche sucha. Opatrne som to cele premiesal a nehal varit za obcasneho miesania asi 5 minut. Pridal som maslo.
  7. Pripravil som si lososa na masle. Lososa som opekal kozou dole, aby koza bola chrumkava a hlavne sa lahko dala uvolnit z panvice. Na tanier som dal do stredu zemiakovu kasu, okolo pripravenu zeleninu a navrch oprazeneho lososa.