Oprážané zeleninovo-lepkové plátky (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Ďalší z mojich experimentov s pšeničným lepkom, tentokrát sú výsledné plátky mäkkšie. Ako príloha by pristala aj ryža či zemiaková kaša, hodia sa k nim i omáčky.
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Zmiešame všetky tekuté a pastové ingrediencie, ktoré sú určené na plátky. Na zeleninové pyré použijeme napríklad zeleninu z polievky (mrkva, paštrnák...), ktorú poroztláčame vidličkou.
- Pridáme korenia a bylinky, suché ingrediencie okrem lepku a opäť zamiešame.
- Pridáme pšeničný lepok a vypracujeme cesto. Ak sa bude zdať, že časť lepku ostáva neprepojená so zvyškom cesta, prilejeme po maličkých množstvách sezamový olej a prepájame cesto.
- Toto potom ostrým nožom nakrájame na tenké plátky.
- Seitanové plátky potom varíme až kým sa vývar neodparí, na strednom plameni. Po odparení vody ich ešte oprážame do zlatohneda, zo začiatku ich častejšie otáčame.
- Podávame napríklad s obľúbenou pečenou zeleninou.