Opité dvojfarebné mäsko s cuketovou čiapočkou (fotorecept)

Autor receptu: jack

Nevedela som čo mám narýchlo navariť, a tak mi pri listovaní mojich múdrych kníh padol do oka tento myslím si jednoduchý a rýchly receptík.

30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäsko si umyjeme a narežeme na plátky a potom na tenšie rezance. Dáme si zvlášť pliecko aj kuracie. Môžte to robiť aj z jedného druhu mäsa. Mäsko obalíme v múke.
  2. Vznikne nám taká lepenica, ale pri smažení sa pekne od seba oddelí. Dáme ho na rozpálený olej, najprv bravčové, pekne ho osmažíme.
  3. Pridáme k nemu nadrobno narezanú cibuľku, trošku si necháme aj do kuracieho, na kocky narezaný cesnak a šampiňony aj s nálevom. Ked máte čerstvé šampiňony aspoň 10 ks potrebujeme, tak narežeme na plátky.
  4. Popražíme a celé to zalejeme pivom. Pridáme sojovú omáčku, ocot, cukor, soľ, sladkú červenú papriku a mleté čierne korenie a dusíme domäkka cca 1 hodinu. Podávame s hranolkami, ryžou alebo s cestovinami.
  5. Teraz si popražíme kuracie mäsko zvlášť. Pridáme cibuľku trošku podlejeme vodou a dusíme 10 minút. Odkryjeme a necháme vodu vypariť za občasného miešania. Ked máme aj bravčové mäsko mäkké tak pridáme doň aj kuracie.
  6. Cuketová čiapočka: Menšiu cuketku očistíme narežeme na plátky a necháme nech pustí vodu.
  7. Potom si ju osušíme a nakrájame na hranolčeky, ktoré si opečieme na troške oleja.
  8. Nech Vám chutí tak ako nám. Dobrú chuťku prajem.