Čínske rezance
Opekané čínske rezance s kuracím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Ide o recept na obľúbené čínske rezance z ľahko dostupných surovín, čiže taká slovenská verzia. Chuťovo sa vyrovnajú tým,
ktoré poznáme z čínskych bistier, a aspoň vieme, z čoho si ich robíme.
Postup
- Kuracie mäso nakrájame na kúsky, pridáme trocha oleja, 2 PL sójovej omáčky, 1PL ustricovej omáčky a rozdrobíme kocku kuracieho bujónu.
- Všetko zmiešame, prikryjeme fóliou, a dáme odležať do chladničky na niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
- Kapustu a mrkvu nastrúhame na rezance, cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a cibuľku aj s vňaťou na kúsky.
- Vo väčšej panvici alebo woku rozpálime olej, a pridáme doň cibuľu, ktorú opražíme. Po chvíli pridáme cesnak, a necháme rozvoňať. Ja používam už dlhé roky ťažký liatinový wok, je dostatočne veľký, má hrubé dno a skvele udržuje teplotu.
- Prihodíme mäso a opekáme asi 5 minút, aby sa zatiahlo. Potom mäso vyberieme do misky a odložíme.
- Do výpeku pridáme trocha čerstvého oleja a pridáme kapustu s mrkvou. Pár minút opekáme, pridáme cibuľku, ochutíme sójovou a ustricovou omáčkou a zamiešame. Ja niekedy pridávam aj sójové klíčky a ak mám, tak aj mrazenú zeleninovú zmes na čínu, je to potom také farebnejšie.
- Predtým sme si dali zovrieť dostatočné množstvo vody na rezance, ktoré do nej vložíme a necháme asi 4 minúty. Nevaríme. Alebo ich upravíme podľa návodu. Scedíme a necháme odkvapkať. Samozrejme sa namiesto cestovinových dajú použiť tak isto aj ryžové rezance.
- Rezance pridáme k opraženej zelenine, opáť dochutíme sójovou a ustricovou omáčkou a zamiešame.
- Nakoniec pridáme odložené opečené mäso.
- Všetko spolu dobre premiešame a necháme trocha opekať a prehriať. Dobre sa to mieša pomocou dvoch vidličiek, rezance pomocou nich nadvihujeme a premiešavame.
- Na tanieri posypeme smaženou sušenou cibuľkou.