Pečené zemiaky
Opekaná zemiaková panvička
Autor receptu: lunter
Chrumkavé pečené baby zemiaky spojené s pikantnými párkami* značky LUNTER vytvárajú jednoduché, no maximálne
uspokojivé jedlo plné chutí. Kombinácia lahodnej chrumkavosti, voňavých byliniek a jemne pikantného tofu od LUNTER je
ideálna na rýchly obed či večeru. Vegánske, bezlepkové a nadupané rastlinnými bielkovinami – dokonalý komfort na tanieri.
|
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Predhrejeme rúru na 200 °C.
- Do veľkej misky vložíme zemiaky, ktoré sme rozdelili na polovice alebo štvrtiny, a pokvapkáme ich olivovým olejom. Dobre premiešame, aby sa rovnomerne obalili.
- Posypeme sušeným rozmarínom, najemno nakrájaným cesnakom, mletou paprikou, soľou a čiernym korením, znovu premiešame a rozložíme ich v jednej vrstve na plech na pečenie.
- Pečieme v predhriatej rúre 30-35 minút, pričom ich počas pečenia raz otočíme, až kým nebudú zlaté a chrumkavé na povrchu a mäkké vo vnútri.
- Na panvici zohrejeme trošku olivového oleja na strednej teplote. Keď je horúca, pridáme tofu párky a opekáme 5-7 minút z každej strany, občas otočíme, až kým nebudú zlaté a chrumkavé zo všetkých strán.
- Keď sú zemiaky hotové, vyberieme ich z rúry.
- Pečené zemiaky podávame spolu s chrumkavými tofu párkami.
- Ozdobíme čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo pažítka.