Pečené zemiaky

Opekaná zemiaková panvička

Autor receptu: lunter

Chrumkavé pečené baby zemiaky spojené s pikantnými párkami* značky LUNTER vytvárajú jednoduché, no maximálne uspokojivé jedlo plné chutí. Kombinácia lahodnej chrumkavosti, voňavých byliniek a jemne pikantného tofu od LUNTER je ideálna na rýchly obed či večeru. Vegánske, bezlepkové a nadupané rastlinnými bielkovinami – dokonalý komfort na tanieri.

4
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 200 °C.
  2. Do veľkej misky vložíme zemiaky, ktoré sme rozdelili na polovice alebo štvrtiny, a pokvapkáme ich olivovým olejom. Dobre premiešame, aby sa rovnomerne obalili.
  3. Posypeme sušeným rozmarínom, najemno nakrájaným cesnakom, mletou paprikou, soľou a čiernym korením, znovu premiešame a rozložíme ich v jednej vrstve na plech na pečenie.
  4. Pečieme v predhriatej rúre 30-35 minút, pričom ich počas pečenia raz otočíme, až kým nebudú zlaté a chrumkavé na povrchu a mäkké vo vnútri.
  5. Na panvici zohrejeme trošku olivového oleja na strednej teplote. Keď je horúca, pridáme tofu párky a opekáme 5-7 minút z každej strany, občas otočíme, až kým nebudú zlaté a chrumkavé zo všetkých strán.
  6. Keď sú zemiaky hotové, vyberieme ich z rúry.
  7. Pečené zemiaky podávame spolu s chrumkavými tofu párkami.
  8. Ozdobíme čerstvými bylinkami, ako je petržlen alebo pažítka.