Opečený ružičkový kel a zapekané zemiaky

Autor receptu: naivemutant

Nevedela som sa dočkať kedy k nám dorazí sezónna ružičkového kelu. A tak sme sa s bratom rozhodli, že spoločne niečo ukuchtíme. Nielenže je ružičkový kel veľmi chutný, ale je taktiež aj zdravý. Spomeniem, že odvodňuje a pomáha pri chudnutí.

Postup

  1. Nakrájame si očistené zemiaky a mrkvu do tvaru hranoliek, následne ich dáme do uzatvárateľného sáčku (môžete to uskutočniť aj v miske, len takto mi to prišlo praktickejšie ). Ku mrkve a zemiakom pridáme cibuľu a neočistené strúčiky cesnaku, ktoré jemné pripučíme nožíkom, taktiež do sáčku pridáme čerstvý rozmarín. Potom si pripravíme zmes korenia z hrubozrnnej morskej soli, mletého čierneho korenia, mletej papriky, provensálskych byliniek a pridáme olivový olej. Premiešame a následne to vylejeme do sáčku. Sáčok uzavrieme a natriasame zemiakmi aby sa nám olej s korením rovnomerne rozniesol.
  2. Na plech si dáme papier na pečenie a vysypeme naň našu zmes na zapekanie. Rovnomerne rozmiestnime a posypeme balkánskym sýrom a gorgonzolou dáme zapekať na 200°C približne na 20-30 min.
  3. Očistíme si a umyjeme ružičkový kel, osušený ho ukladáme na rozohriatu panvicu, na ktorej máme rozpustené maslo, do zlatistva ružičkový kel opekáme. Podľa chutí okoreníme a osolíme.
  4. Na panvicu si opäť necháme roztopiť maslo a pridáme